Dit recept is afkomstig uit het kookboek Vega curry van Nahid Hassan. In zijn boek deelt hij de heerlijkste recepten voor curry's zonder vlees of vis, zoals deze linzen kofta bijvoorbeeld! Linzen kofta is een populaire streetfoodsnack in India en Bangladesh, vol proteïnerijke rode linzen, chana dhal en mungbonen. De linzen kofta kun je serveren als hoofdgerecht met kormasaus en rijst, als voorgerecht of als hapje.
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Mix in een grote kom de bonen, linzen en kikkererwten grof met een staafmixer. Meng de overige ingrediënten erdoor en vorm er met je handen ronde balletjes van.
Stap 2
Verhit de olie in een frituurpan of een diepe koekenpan tot 160 °C. Frituur de balletjes in porties goudbruin.
Stap 3
Geef er rijst en kormasaus bij of serveer apart als snack met mangochutney, raita of tamarindesaus
Heb jij dit recept of een ander recept uit Vega curry van Nahid Hassan gemaakt? Wat vond je er van? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!
Vega curry
Nahid Hassan
Uitgeverij: Becht
ISBN: 9789023016120
Prijs: €19,99

Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
3 Reacties
Heb je enig idee welke grill kruiden bedoeld worden? Ik heb vandaag het boek gekocht en bij veel recepten staat een thee lepeltje grill kruiden in de ingrediëntenlijst. Geen idee wat ik hierbij moet gebruiken. Hierdoor twijfel ik toch om het boek terug te brengen.
11:50 19 januari 2024Hoi Floor, ik begrijp je volkomen, op deze manier blijft het lastig om te bepalen welke kruiden er bedoeld worden. Ik heb even een klein onderzoekje gedaan en kom als ik kijk naar de meeste kant-en-klare grillkruiden uit de supermarkt tot de conclusie, dat deze over het algemeen allemaal de volgende specerijen bevatten: paprika, koriander, komijn, gember, chilipeper, ui en zout. Je kan dus van deze kruiden zelf een mix maken naar smaak :-) Veel kookplezier!
11:50 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Dat ziet er heerlijk uit. In welke hoeveelheden zou je de gember, chili en knoflook gebruiken als je ze gedroogd (of evt vers) gebruikt?
11:50 19 januari 2024Hoi Hilde, ik denk dat in dit recept één vers teentje knoflook, 1/2 verse chilipeper (fijngesneden) en 2 cm gember (geschild en geraspt) volstaat. Gedroogde ingrediënten vind ik iets lastiger. Ik denk dat je hier halve of misschien zelf hele theelepels kunt aanhouden dus: 1/2 tl chilipoeder, 1/2 tl knoflookpoeder, 1/2 tl gemberpoeder. Ik zou hier mee beginnen en aanpassen waar nodig na het proeven! Veel kookplezier :-)
11:50 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Lekker!! Waar haal je korianderpasta? Op het internet kan ik het niet vinden.. Gr.
11:50 19 januari 2024Hoi Billy, ik verwacht dat dit product bij de toko verkrijgbaar is :-)
11:50 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.