Ingrediënten
voor de bodem:
250 g gemengde geroosterde of rauwe noten, zoals amandelen en cashewnoten, ongezouten
150 g medjouldadels, zonder pit, grofgehakt
½ tl zeezout
voor de toplaag:
100 g kokosolie
100 g mangopulp
2 el agavesiroop
250 g rauwe cashewnoten, 2-4 uur in water geweld, uitgelekt
1 tl limoensap
Extra:
taartvorm (20 cm)
6 personen om de taart mee op te eten!
Bereidingswijze
Doe voor de bodem de noten in een keukenmachine en pulseer ze tot grove kruimels. Voeg de dadels en het zout toe, laat de machine draaien tot het mengsel korrelig en plakkerig is en druk het in een egale laag in de bodem van een springvorm.
Doe voor de toplaag de kokosolie beetje bij beetje bij de rest van de ingrediënten in een keukenmachine en hak er een glad mengsel van.
- Giet het mengsel op de bodem en strijk het oppervlak glad met een spatel. Zet de taart minstens een uur in de vriezer, of tot hij stijf is.
Haal de cheesecake uit de vorm en laat hem voor het serveren 20 minuten op kamertemperatuur staan.
Ben jij fan van Nina Olsson? Heb jij dit gerecht gemaakt? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
VEGA FEEST
Nina Olsson
Uitgeverrij: Luitingh-Sijthoff
Prijs: €20,-
Lees ook
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.