Recepten
Borreltijd! Vega hapjes saai? Zeker niet. De luxe, culinaire maar makkelijke hapjes uit het boek Vega hapjes easy van Jessica Oldfield maken jouw vegetarische borrel stukken leuker. Hier kun je je gasten gegarandeerd mee imponeren. Ideaal voor als je wilt uitpakken straks tijdens de feestdagen, maar niet te veel moeite wilt doen. Vandaag: frittata met basilicum en geitenkaas. Simpel, snel en lekker!
Ingrediënten
Ingrediënten
voor 4 personen
6 scharreleieren
klein bosje basilicum, alleen de blaadjes, fijngesneden, plus extra als garnering
zout
60 g roomboter
40 g geitenkaas
4 eetlepels pittige bietjesrelish of salade voor erbij
Bereidingswijze
Klop de eieren, het basilicum en een snuf zout door elkaar. Smelt de boter in een ovenbestendige koekenpan en schenk het eiermengsel erin. Bak het 2 minuten en haal de pan van het vuur. Verkruimel de geitenkaas erboven en zet 7 minuten onder een voorverwarmde grill, of tot de bovenkant gestold en goudbruin is. Haal de frittata – zodra hij afgekoeld is – uit de pan en snijd hem in 8 punten. Strooi de resterende basilicum erover en dien hem warm of koud op. Geef de bietjesrelish er apart bij.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
Vega hapjes easy
Jessica Oldfield
Uitgeverij Becht
€19,99
Lees ook

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.