Het is weer zover, de mooiste tijd van het jaar is aangebroken en dat betekent dat het tijd is om na te denken over het kerstmenu! Met de feestdagen in het vooruitzicht hopen we jullie te inspireren met een compleet vegetarisch 5-gangen kerstmenu (afgestemd op vier personen). Vandaag het dessert: scroppino met citroensorbetijs en prosecco!
Ingrediënten
4 personen
300 ml citroensorbetijs
200 ml slagroomijs
½ citroen
300 ml prosecco
Zonder alcohol, 4 personen
300 ml citroensorbetijs
200 ml slagroomijs
½ citroen
300 ml Sprite of 7-up
Extra benodigdheden:
Mixer of blender
Champagne glazen
Bereidingswijze
- Zet de prosecco en champagneglazen ongeveer 3 uur van tevoren in de koelkast. Snijd de citroen in 8 dunne schijfjes en snijd ze tot de helft in.
- Doe het citroensorbetijs en slagroomijs in een kom. Klop met behulp van een mixer of blender beetje bij beetje de prosecco erbij. Schenk de scroppino in de glazen en steek een citroenschijfje op elk glas.
- Tip: je kan de glazen versieren door de rand van het glas een klein stukje in water te dompelen en daarna in een laagje suiker te drukken. Hierdoor krijg je een mooi kristal effect op het glas.
Geniet ervan!
Ga jij dit gerecht maken deze Kerst? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! We zijn ontzettend benieuwd en hopen mooie kerstfoto's te ontvangen.
Lees ook

- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.