VEGA Kerstmenu: melanzane bladerdeeghapje met aubergine, tomaat en mozzarella
Julie Stuifbergen

VEGA Kerstmenu: melanzane bladerdeeghapje met aubergine, tomaat en mozzarella

maandag 09 december 2019

Het is weer zover, de mooiste tijd van het jaar is aangebroken en dat betekent dat het tijd is om na te denken over het kerstmenu! Met de feestdagen in het vooruitzicht hopen we jullie te inspireren met een compleet vegetarisch 5-gangen kerstmenu (afgestemd op vier personen). Vandaag het borrelgerecht: melanzane bladerdeeghapje met aubergine, tomaat en mozzarella.


Ingrediënten
Voor 4 personen (8 hapjes)
8 plakjes bladerdeeg
1 aubergine
2 tomaten
125 g mozzarella
150 ml tomato frito
25 g Grana Padano
zout en peper

Bereidingswijze

  1. Ontdooi de plakjes bladerdeeg op het aanrecht of op een snijplank (ca. 10 minuten) en verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aubergine in de breedte in plakjes van een ½ cm dik en breng de aubergine op smaak met zout en peper. Snijd de tomaten en mozzarella in dunne plakjes.

  2. Verdeel een plakje aubergine over een plakje bladerdeeg, gevolgd door een plakje tomaat en schenk hier een eetlepel tomato frito overheen. Sluit af met een plakje mozzarella. Vouw alle punten van de plakjes bladerdeeg naar binnen en herhaal dit met alle plakjes bladerdeeg.

  3. Bak de bladerdeeghapjes in ongeveer 20-25 minuten af in de oven en strooi de laatste 5 minuten de Grana Padano over de hapjes. Laat deze daarna nog even in de oven staan. Serveer dan de bladerdeeghapjes.


Smakelijk!

Ga jij dit gerecht maken deze Kerst? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! We zijn ontzettend benieuwd en hopen mooie kerstfoto's te ontvangen.

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

1 Reacties

Ziet er heerlijk uit! Bak je de aubergine voor of doe je deze rauw in het bladerdeeg?

11:47 19 januari 2024

Voor het recept hadden we de aubergine inderdaad rauw mee gebakken met het bladerdeeg. Het is daarom ook belangrijk om de aubergine niet te dik te snijden een 0,5 cm plakje wordt zo goed gaar. Veel kookplezier!

11:47 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.