Het is weer zover, de mooiste tijd van het jaar is aangebroken en dat betekent dat het tijd is om na te denken over het kerstmenu! Met de feestdagen in het vooruitzicht hopen we jullie te inspireren met een compleet vegetarisch 5-gangen kerstmenu (afgestemd op vier personen). Vandaag het voorgerecht: pastinaaksoep met gember! Pastinaak was lange tijd een vergeten groente, maar heeft nu een comeback gemaakt. De pastinaak in combinatie met gember maakt de perfecte soep om met kerst op tafel te zetten.
Ingrediënten
Voor
personen
VEGA Kerstmenu: pastinaaksoep met gember
Voor de garnering
Bereidingswijze
Stap 1
Verhit olijfolie en roomboter in een pan en fruit de ui op laag vuur ongeveer 10 minuten, tot deze zacht en glazig is. Voeg de knoflook, gember, kardemom, komijn en cayennepeper toe aan de pan en roer het geheel 1-2 minuten door.
Stap 2
Voeg de blokjes pastinaak toe aan de pan en roer het geheel goed door zodat de pastinaak bedekt is met specerijen. Schenk de bouillon in de pan en laat de soep ongeveer 15 minuten sudderen totdat de pastinaak zacht is geworden.
Stap 3
Laat de soep afkoelen en pureer het geheel met behulp van een staafmixer, blender of keukenmachine tot een gladde soep. Doe de soep terug in de pan, voeg de melk toe, proef en breng op smaak met zout en peper. Warm de soep weer zachtjes op als je gasten zijn gearriveerd. Tip! Als de soep te dik is geworden, kun je deze verdunnen met water of bouillon.
Stap 4
Rooster ondertussen in een droge koekenpan de noten en/of zaden goudbruin.
Stap 5
Dien de soep op in kommen en garneer met de geroosterde noten en/of zaden. Maak het gerecht af met een draai aan de pepermolen.
Eetsmakelijk!
Ga jij dit gerecht maken deze Kerst? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! We zijn ontzettend benieuwd en hopen mooie kerstfoto's te ontvangen.
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
3 Reacties
Een heerlijke soep! Ik heb geen melk toegevoegd (niet nodig) want de smaak was nu al heerlijk. Geen boter gebruikt ook. Als vegan dus ook goed te eten.
11:51 27 december 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Zou deze soep ook lekker zijn met kokosmelk ipv gewone melk?
11:47 19 januari 2024Hoi Annie, je kan de gewone melk ook vervangen met kokosmelk, maar dit geeft wel een andere smaak. Als je melk wilt vervangen door een plantaardig alternatief zou ik persoonlijk kiezen voor havermelk of anders rijstmelk, amandelmelk of sojamelk omdat deze minder overheersend zijn in smaak ook kun je kiezen voor extra bouillon. Veel kookplezier!
11:47 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Deze soep ga ik maken voor kerst. Lijkt me een lekker soepje en als vegetarier ben ik altijd ip ziek naar nieuwe gerechtjes. Alvast merci voor dit recept.
11:47 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.