Vegetarische lunch: Sandwich met komkommersalade
Lieske van der Waals

Vegetarische lunch: Sandwich met komkommersalade

vrijdag 06 september 2024
Naar recept
Wij vinden de lunch elke dag weer een feestje, maar hoe ziet jouw lunchritueel er uit? Haal je graag lunch in de kantine of neem je veel liever je gesmeerde bammetje mee? Wij delen je vandaag een recept voor deze zelfgemaakte komkommersalade. Een favoriet voor bij ons in de broodtrommel.

Zelfgemaakte komkommersalade


Soms wil je het vakantiegevoel nog iets langer vasthouden. Dat is het moment dat wij deze sandwich met komkommersalade maken. Deze salade is een verfrissende en lichte optie voor de lunch, wat het ideaal maakt voor warme dagen. De salade bestaat uit komkommer, yoghurt, verse dille en citroen wat ervoor zorgt dat er een subtiele smaakbalans is. 


Je kunt er ook voor kiezen om nog extra ingrediënten toe te voegen aan de komkommersalade, zoals feta, cherrytomaatjes of olijven voor meer textuur.

Ingrediënten

Voor

4

personen

Ingrediënten voor één persoon

Extra als tussendoortje

Bereidingswijze voor deze vega lunch

Stap 1

Snijd de uiteinden van de komkommer en schaaf de komkommer met behulp van een kaasschaaf of mandoline in de breedte in plakjes of in de lengte in slierten.

Stap 2

Doe de yoghurt met dille en citroensap- en rasp in een kom en roer door elkaar. Proef, en breng op smaak met zout en peper.

Stap 3

Voeg de komkommer toe aan de kom en roer alles goed door elkaar.

Stap 4

Besmeer de boterhammen met de zelfgemaakte komkommersalade en leg de boterhammen in een broodtrommel om mee te nemen.

Tip! Om zachte boterhammen te voorkomen kan je ook het brood en de komkommersalade apart verpakken en last minute op de boterhammen smeren.

Heb jij dit recept gemaakt? Of heb jij een ander favoriet gerecht voor in jouw broodtrommel?

Laat het ons weten via een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.