Zelfgemaakte komkommersalade
Soms wil je het vakantiegevoel nog iets langer vasthouden. Dat is het moment dat wij deze sandwich met komkommersalade maken. Deze salade is een verfrissende en lichte optie voor de lunch, wat het ideaal maakt voor warme dagen. De salade bestaat uit komkommer, yoghurt, verse dille en citroen wat ervoor zorgt dat er een subtiele smaakbalans is.
Je kunt er ook voor kiezen om nog extra ingrediënten toe te voegen aan de komkommersalade, zoals feta, cherrytomaatjes of olijven voor meer textuur.
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten voor één persoon
Extra als tussendoortje
Bereidingswijze voor deze vega lunch
Stap 1
Snijd de uiteinden van de komkommer en schaaf de komkommer met behulp van een kaasschaaf of mandoline in de breedte in plakjes of in de lengte in slierten.
Stap 2
Doe de yoghurt met dille en citroensap- en rasp in een kom en roer door elkaar. Proef, en breng op smaak met zout en peper.
Stap 3
Voeg de komkommer toe aan de kom en roer alles goed door elkaar.
Stap 4
Besmeer de boterhammen met de zelfgemaakte komkommersalade en leg de boterhammen in een broodtrommel om mee te nemen.
Tip! Om zachte boterhammen te voorkomen kan je ook het brood en de komkommersalade apart verpakken en last minute op de boterhammen smeren.
Heb jij dit recept gemaakt? Of heb jij een ander favoriet gerecht voor in jouw broodtrommel?
Laat het ons weten via een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.