Lunch halen in de kantine of toch gewoon je eigen bammetjes mee? De komende tijd delen wij iedere maandagochtend onze broodtrommelinspiratie voor een lekkere vegetarische lunch waar je collega’s of klasgenoten jaloers van worden ;-) Vandaag: pastasalade met avocadodressing! Ingrediënten voor 1 persoon of broodtrommel ;-) 80 g ongekookte volkoren penne ¼ courgette 25 g verse spinazie 100 g cherrytomaatjes 7,5 g verse basilicum ½ avocado ½ citroen, sap en rasp 2 el kwark 2 el olijfolie + extra om in te bakken zout en peper Bereidingswijze
- Kook de penne in ruim kokend water met een snufje zout en met de deksel op de pan in 8 minuten gaar. Giet de pan af, voeg een scheutje olijfolie toe aan de penne en hussel de pasta door elkaar. Laat de penne vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur.
- Snijd de courgette in partjes, halveer de cherrytomaten en snijd de verse spinazie grof.
- Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de courgette, terwijl je deze af en toe doorroert, in 3-4 minuten gaar.
- Doe voor de avocado-basilicumdressing de avocado samen met de basilicum, olijfolie, kwark, het citroensap en de citroenrasp in een keukenmachine of blender en mix tot een gladde dressing. Proef, en breng op smaak met zout en peper.
- Doe de penne, courgette, verse spinazie, cherrytomaatjes en avocadodressing in een kom en meng alles goed door elkaar. Doe de pastasalade in een broodtrommel en plaats tot gebruik in de koelkast.
Tip! Maak een dubbele portie om te delen, om een keer in de avond te eten of om later die week mee te nemen voor de lunch.
Heb jij dit recept gemaakt? Of heb jij een ander favoriet gerecht voor in jouw broodtrommel?
Laat het ons weten via een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
Op zoek naar meer pastasalades? Lees dan dit artikel met onze favoriete vegetarische pastasalades!
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
1 Reacties
Ziet er lekker uit. De kwark ontbreekt in de bereiding, maar ik neem aan dat deze door de avocado basilicum dressing moet?
11:49 19 januari 2024Hi An, Je kan zeker de kwark bij de dressing doen! Goed gezien :-) Groetjes, Daniëlle
11:49 19 januari 2024Beste An, Dat is zeker zo! De kwark kan je bij de de rest van de dressing toevoegen. Groetjes, Daniëlle
11:49 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.