Faking eend met pannenkoekjes
Maartje van Dijk

Faking eend met pannenkoekjes

woensdag 06 juli 2022
Ook zo’n fan van de Chinese keuken? Probeer dan eens deze faking eend met pannenkoekjes. Dit recept komt uit het kookboek Vega zonder pakjes & zakjes en is ontzettend eenvoudig te maken. Wij hebben ontzettend van dit gerecht gesmuld! Wil jij dit nu ook, lees dan snel verder!

Ingrediënten
voor 4 personen
4 lente-ui, in reepjes
1 komkommer, in reepjes
600 g shiitakes, in dikke reepjes
1 potje hoisinsaus
2 el geroosterde sesamzaadjes

voor de marinade
1 teentje knoflook, geperst
2 el hoisinsaus (uit dat potje)
1 el Japanse sojasaus
1 el sesamolie
1 el geraspte gember
1 tl Chinees vijfkruidenpoeder
peper en zout

voor de pannenkoekjes
250 g bloem
150 ml kokend water
snuf zout
sesamolie

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Meng alle ingrediënten voor de marinade in een grote kom. Schep de reepjes shiitake door de marinade en laat een uur staan.
3. Zeef ondertussen de bloem en het zout voor de pannenkoekjes boven een grote kom. Giet al roerend met een vork het kokende water erbij totdat dit begint te klonteren. Kneed kort tot een bal en laat afgedekt een halfuur rusten.
4. Nadat het deeg een halfuur heeft gerust kneed je het nog 5 minuten stevig tot een soepel deeg. Laat weer een halfuur rusten.
5. Spreid de gemarineerde shiitake uit op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster dit voor 20 minuten in een hete oven.
6. Rol het deeg uit tot een dikke worst en snij in 16 gelijke stukjes. Rol deze stukjes op een licht bebloemd werkblad uit tot koekjes van 6 cm. Kwast de helft in met sesamolie en sandwich er steeds 2 op elkaar.
7. Rol ze samen opnieuw uit met de deegroller, nu zo dun mogelijk, tot ongeveer 14 cm.
8. Laat twee pannenkoeken met antiaanbaklaag zonder olie heet worden. Bak de 8 dubbele pannenkoeken op middelhoog vuur, ongeveer 1 minuut per kant. Trek meteen uit de pan met vuurvaste vingers (stoom!) uit elkaar en stapel op.
9. Zet alles op tafel. Beleg de pannenkoekjes met hoisinsaus, shittakes, komkommer en lente-uit. Rol/vouw op en eet. Gewoon met de hand.

Tips:
- Zelf pannenkoekjes maken is leuk om te doen en lekker, maar best veel werk, zeg ik er eerlijk bij, en perfect dun en rond krijg je ze zelf toch nooit. Je kunt ze ook gewoon kanten-klaar kopen bij de toko (diepvries).
- Hou de pannenkoekjes warm onder een deksel, gestapeld op een bord bovenop een pan kokend water. Of maak ze van tevoren en warm ze even op in de magnetron, afgedekt met plastic tegen het uitdrogen.

Heb jij dit recept uit 'Vega zónder pakjes en zakjes' geprobeerd? Laat het ons weten in een reactie op het blog of op Facebook. Of tag ons op Instagram met @dehippevegetarier of #dehippevegetarier. Wij zijn benieuwd!

Vega zónder pakjes & zakjes
bol.com | libris
Karin Luiten
€25.99 | Fontaine uitgevers
ISBN 9789464041255 



 

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.