Ken jij onze Vegabijbel al? Dit kookboek bevat 150+ vega(n) recepten die zowel de beginnende flexitariër als de doorgewinterde vegetariër zullen verrassen! Vandaag delen we een recept uit dit kookboek: frittata met spinazie, venkel en geitenkaas. De anijsachtige smaak van de venkel komt perfect tot zijn recht in deze frisse frittata! Heerlijk in combinatie met de romige geitenkaas. De frittata is perfect als avondmaaltijd, maar koud bij de lunch net zo lekker.
Ingrediënten
Voor 4 personen
1 venkelknol
10 g tijmblaadjes
200 g spinazie
5 eieren
125 ml melk
150 g geitenkaas, verkruimeld
10 g peterselie
zonnebloemolie
zout en peper
Bereidingswijze
Wat is jouw favoriete recept uit de Vegabijbel? Ga jij dit recept voor frittata met spinazie en venkel proberen? Vertel ons wat je ervan vond via een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
Vegabijbel
Isabel Boerdam
Uitgeverij: Carrera
Ingrediënten
Voor 4 personen
1 venkelknol
10 g tijmblaadjes
200 g spinazie
5 eieren
125 ml melk
150 g geitenkaas, verkruimeld
10 g peterselie
zonnebloemolie
zout en peper
Bereidingswijze
- Snijd de onderkant en harde stengels van de venkelknol, en snijd de rest in dunne plakjes. Verhit wat olie in een koekenpan en roerbak de venkel en tijm 3 minuten. Voeg de spinazie toe, breng op smaak met zout en peper en roerbak 2 minuten mee. Zet apart en laat afkoelen.
- Doe de eieren en melk in de keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper. Blend het ei-melkmengsel totdat het licht wordt van kleur en licht begint te schuimen.
- Verwarm de oven voor tot 180 °C. Vet een quichevorm in met olie. Verdeel de helft van de venkel, spinazie en geitenkaas over de ingevette quichevorm. Giet het eimengsel erover en verdeel de rest van de venkel, spinazie en geitenkaas over de quichevorm. Hoe netter je de groente erin legt, hoe mooier de frittata wordt! Garneer met peterselie.
- Bak de frittata in 30 minuten goudbruin en gaar. Laat 10 minuten afkoelen alvorens je hem aansnijdt.
Wat is jouw favoriete recept uit de Vegabijbel? Ga jij dit recept voor frittata met spinazie en venkel proberen? Vertel ons wat je ervan vond via een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
Vegabijbel
Isabel Boerdam
Uitgeverij: Carrera
Lees ook
Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen
Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen
In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
1 Reacties
Ons favoriete recept uit de groentebijbel: Mexicaanse taco's met bonen, mais en avocado. .
11:38 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.