Ken jij onze Vegabijbel al? Dit kookboek bevat 150+ vega(n) recepten die zowel de beginnende flexitariër als de doorgewinterde vegetariër zullen verrassen! Vandaag delen we een recept uit dit kookboek: komkommer-avocadogazpacho met feta. Perfect als avondmaaltijd, maar koud voor bij de lunch net zo lekker. De rode Spaanse tomatengazpacho kennen we natuurlijk allemaal wel, maar heb je wel eens gazpacho gemaakt met komkommer en avocado als basis? Fris en romig tegelijk, een perfecte (thuis)kantoorlunch!
Ingrediënten
2 avocado’s, geschild, gehalveerd en ontpit
1 komkommer, geschild en in blokjes
50 g feta, verkruimeld
15 g basilicum
500 ml kruidenbouillon
100 ml (plantaardige) room
sap en rasp van 1 citroen
Bereidingswijze
1. Stop de komkommer samen met het vruchtvlees van de avocado, de kruidenbouillon, room, het sap en de rasp van de citroen en de basilicum in de keukenmachine. Blend tot een gladde soep. Zet de soep minimaal 1 uur in de koelkast.
2. Serveer de gazpacho in kleine glaasjes of kommen. Garneer met de verkruimelde feta.
Wat is jouw favoriete recept uit de Vegabijbel? Heb jij dit recept voor komkommer-avocadogazpacho met feta gemaakt? Vertel ons jouw favoriete gazpacho recept of deel een foto van jouw creatie via een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
Vegabijbel
Isabel Boerdam
€33,99 | Uitgeverij: Carrera
ISBN 9789048847082
Ingrediënten
2 avocado’s, geschild, gehalveerd en ontpit
1 komkommer, geschild en in blokjes
50 g feta, verkruimeld
15 g basilicum
500 ml kruidenbouillon
100 ml (plantaardige) room
sap en rasp van 1 citroen
Bereidingswijze
1. Stop de komkommer samen met het vruchtvlees van de avocado, de kruidenbouillon, room, het sap en de rasp van de citroen en de basilicum in de keukenmachine. Blend tot een gladde soep. Zet de soep minimaal 1 uur in de koelkast.
2. Serveer de gazpacho in kleine glaasjes of kommen. Garneer met de verkruimelde feta.
Wat is jouw favoriete recept uit de Vegabijbel? Heb jij dit recept voor komkommer-avocadogazpacho met feta gemaakt? Vertel ons jouw favoriete gazpacho recept of deel een foto van jouw creatie via een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
Vegabijbel
Isabel Boerdam
€33,99 | Uitgeverij: Carrera
ISBN 9789048847082
Lees ook

Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.