Ingrediënten
Voor
personen
Ingredients
Zo maak je de open lasagne met asperges en doperwten
Stap 1
Schil de asperges ruim en snijd de onderkanten eraf. Zet een pan op met ruim kokend water en kook de asperges in 4 minuten beetgaar. Voeg halverwege de kooktijd de doperwten toe en laat nog 2 minuten meekoken. Giet af en spoel na met koud water om verder garen te voorkomen. Laat goed uitlekken.
Stap 2
Verhit een koekenpan op het vuur en rooster de pijnboompitten. Schud de pan regelmatig zodat de pijnboompitten gelijkmatig verkleuren. Laat afkoelen op een bord.
Stap 3
Bereid de lasagnebladen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Let erop dat ze tijdens het koken echt niet aan elkaar plakken door de bladen te koken in flink veel water en af en toe te roeren. Giet af en laat de lasagnebladen naast elkaar uitlekken op een theedoek.
Stap 4
Verwarm intussen de crème fraîche in een steelpan samen met het citroensap en de dille. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 5
Leg op elk bord een lasagneblad, besmeer met een eetlepel saus, verdeel een derde van de asperges, doperwten en alfalfa erover en bedek met een lasagneblad. Herhaal deze stappen totdat de groente en lasagnebladen op zijn. Giet de rest van de saus over de bovenste laag en garneer met de pijnboompitten en overige alfalfa.
Heb jij deze open lasagne met asperges en doperwten uit de Vegabijbel gemaakt?
Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. Wij zijn benieuwd!
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
2 Reacties
Zo zo lekkerrrr
11:46 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Vandaag de lasagne gemaakt, iets aangepast.zonnepitten ipv pijnboompitten, onderop wat salade en had zelf vellen gemaakt van semi volkoren meel. Erg lekker, voor herhaling vatbaar eventueel andere ingrediënten maar wel zelfde opbouw.!
11:46 19 januari 2024Hi Gonnie, wat leuk om te horen dat je de open lasagne gemaakt hebt met een twist! Zonnebloempitten en zelfgemaakte vellen van semi-volkoren meel klinken ook heel erg lekker. Die twist gaan wij ook een keer proberen :-) YUM!
11:46 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.