Open lasagne met asperges en doperwten
Isabel Boerdam

Open lasagne met asperges en doperwten

dinsdag 14 mei 2024
Naar recept
We delen vaak recepten uit kookboeken met jullie. Vandaag is het de beurt aan onze eigen Vegabijbel, geschreven door onze Isabel! Dit superhandige kookboek staat vol met de lekkerste en verrassende vega recepten. We delen hier een favoriet recept van Isabel. Ze heeft dit recept geleerd van haar allerliefste oppas Pau Pau. Vandaag op het menu: open lasagne met asperges en doperwten!

Ingrediënten

10 minuten voorbereiden
20 minuten koken

Voor

4

personen

Ingredients

Zo maak je de open lasagne met asperges en doperwten

Stap 1

Schil de asperges ruim en snijd de onderkanten eraf. Zet een pan op met ruim kokend water en kook de asperges in 4 minuten beetgaar. Voeg halverwege de kooktijd de doperwten toe en laat nog 2 minuten meekoken. Giet af en spoel na met koud water om verder garen te voorkomen. Laat goed uitlekken.

Stap 2

Verhit een koekenpan op het vuur en rooster de pijnboompitten. Schud de pan regelmatig zodat de pijnboompitten gelijkmatig verkleuren. Laat afkoelen op een bord.

Stap 3

Bereid de lasagnebladen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Let erop dat ze tijdens het koken echt niet aan elkaar plakken door de bladen te koken in flink veel water en af en toe te roeren. Giet af en laat de lasagnebladen naast elkaar uitlekken op een theedoek.

Stap 4

Verwarm intussen de crème fraîche in een steelpan samen met het citroensap en de dille. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 5

Leg op elk bord een lasagneblad, besmeer met een eetlepel saus, verdeel een derde van de asperges, doperwten en alfalfa erover en bedek met een lasagneblad. Herhaal deze stappen totdat de groente en lasagnebladen op zijn. Giet de rest van de saus over de bovenste laag en garneer met de pijnboompitten en overige alfalfa.

Heb jij deze open lasagne met asperges en doperwten uit de Vegabijbel gemaakt?

Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. Wij zijn benieuwd!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

2 Reacties

Zo zo lekkerrrr

11:46 19 januari 2024

Vandaag de lasagne gemaakt, iets aangepast.zonnepitten ipv pijnboompitten, onderop wat salade en had zelf vellen gemaakt van semi volkoren meel. Erg lekker, voor herhaling vatbaar eventueel andere ingrediënten maar wel zelfde opbouw.!

11:46 19 januari 2024

Hi Gonnie, wat leuk om te horen dat je de open lasagne gemaakt hebt met een twist! Zonnebloempitten en zelfgemaakte vellen van semi-volkoren meel klinken ook heel erg lekker. Die twist gaan wij ook een keer proberen :-) YUM!

11:46 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.