Recepten
Vandaag delen we met jullie een heerlijke vegan recept en variatie op een BBQ gerecht! Deze geroosterde paddenstoelen zijn sappig, rokerig en verrukkelijk en passen volledig bij de eiwitrijke kikkererwten-aardappelsalade. Dit makkelijk vegan recept voor de suikerarme BBQ-saus heb je zo op tafel staan, en deze smaakmaker is ook geschikt is voor allerlei andere gerechten. Wil je meer weten over het kookboek BOSH! Healthy Vegan? Lees dan onze review!
Ingrediënten
Voor 2 porties vegan BBQ-portobello
Voor de aardappel-kikkererwtensalade
300 g aardappels
15 g verse bieslook
15 g verse peterselie
4 lente-uien
1 blik kikkererwten (400 g)
40 g veganistische mayonaise
1 el witte wijnazijn
2 citroenen
zout
versgemalen zwarte peper
Voor de BBQ-paddenstoelen
1 el olijfolie
4 el (suikerarme) BBQ-saus
1 el gerookte paprikapoeder
1 tl knoflookpoeder
1 tl uienpoeder
½ tl cayennepeper
4 portobello’s
zout
versgemalen zwarte peper
½ krop bindsla (ca. 150 g), voor erbij
Bereidingswijze
Heb je dit plantaardig recept geprobeerd? Of een ander veganistisch recept uit BOSH! Healthy Vegan? Laat het ons weten in een reactie, via Instagram of op Facebook. Wij zijn benieuwd!
Healthy Vegan Bosh
Henry Firth & Ian Theasby
Uitgever: Fontaine
ISBN: 9789059569102
Prijs: €27,00
Ingrediënten
Voor 2 porties vegan BBQ-portobello
Voor de aardappel-kikkererwtensalade
300 g aardappels
15 g verse bieslook
15 g verse peterselie
4 lente-uien
1 blik kikkererwten (400 g)
40 g veganistische mayonaise
1 el witte wijnazijn
2 citroenen
zout
versgemalen zwarte peper
Voor de BBQ-paddenstoelen
1 el olijfolie
4 el (suikerarme) BBQ-saus
1 el gerookte paprikapoeder
1 tl knoflookpoeder
1 tl uienpoeder
½ tl cayennepeper
4 portobello’s
zout
versgemalen zwarte peper
½ krop bindsla (ca. 150 g), voor erbij
Bereidingswijze
- Aardappel-kikkererwtensalade: boen de aardappels schoon. Halveer grote exemplaren, zodat alle aardappels ongeveer hetzelfde formaat hebben. Leg ze in een pan met licht gezouten water, breng dat aan de kook en kook ze in 8-10 minuten gaar.
- Hak ondertussen het bieslook en de peterselie fijn. Maak de lente-uien schoon, hak ze fijn en doe ze in een kom. Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken, doe ze daarna in de kom. Roer de mayonaise en azijn erdoor.
- Rasp de schil van een citroen boven de kom. Pers de citroen uit boven de kom. Meng alles goed, proef en breng op smaak met zout en peper.
- Giet de aardappels af en spoel ze in een vergiet onder de koude kraan af om ze iets te laten afkoelen. Laat ze uitlekken en doe ze in de kom met de kikkererwten. Schep goed om, zodat de aardappels met het mayonaisemengsel bedekt raken.
- Meng de olijfolie, BBQ-saus, het paprika-, knoflook- en uienpoeder, de cayennepeper en een snufje zout en peper in een kom met een vork tot een marinade. Schep 1 eetlepel ervan in een apart bakje. Roer een scheut kokend water door de marinade in de kom.
- Snijd de portobello’s in plakken van 2,5 cm dik en schep ze door de marinade tot ze er rondom mee zijn bedekt. Verhit de grillpan op matig vuur en leg de portobello’s erin. Gril ze aan elke kant 3-4 minuten, haal ze uit de pan en schep ze voorzichtig om met de apart gezette marinade.
- Snijd de sla fijn en verdeel deze over de borden. Halveer de overgebleven citroen en knijp wat sap over de sla. Verdeel de aardappel-kikkererwtensalade en portobello’s erover en serveer direct.
Heb je dit plantaardig recept geprobeerd? Of een ander veganistisch recept uit BOSH! Healthy Vegan? Laat het ons weten in een reactie, via Instagram of op Facebook. Wij zijn benieuwd!
Healthy Vegan Bosh
Henry Firth & Ian Theasby
Uitgever: Fontaine
ISBN: 9789059569102
Prijs: €27,00
Lees ook
Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen
Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen
In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.