Vegan 'boter'koek met banaan, dadels en pecan
Isabel Boerdam

Vegan 'boter'koek met banaan, dadels en pecan

donderdag 08 februari 2018
Naar recept

Ik ben steeds vaker aan het experimenteren met verantwoorde vegan baksels in de keuken. Over deze vegan 'boter'koek was ik persoonlijk erg tevreden. Heerlijk smeuïg dankzij de banaan, natuurlijk gezoet met dadels en 100% plantaardig dankzij de margarine met walnootolie. De boterkoek-purist zou me ongetwijfeld uitlachen, maar lekker dat hij was!

Ingrediënten

Voor

4

personen

Wat heb je nodig?

Hoe maak je deze vegan 'boter'koek?

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en beleg een bakplaat met bakpapier.

Stap 2

Hak de pecannoten grof en meng met de dadelstroop, spreid uit over de bakplaat en karamelliseer gedurende 10 minuten in de oven.

Stap 3

Meng ondertussen de bloem met het snufje zout in een kom.

Stap 4

Doe de Becel Original Vloeibaar samen met de banaan, geweekte dadels en dadelstroop in een keukenmachine of blender en mix tot een gladde massa.

Stap 5

Doe de inhoud van de keukenmachine bij het bloemmengsel in de kom, voeg de gekaramelliseerde pecannoten toe en meng tot een beslag

Stap 6

Beleg een ovenschaal of cakevorm met bakpapier en spreid hierin het beslag uit

Stap 7

Bak je vegan 'boter'koek in 30 minuten goudbruin en gaar, maak desgewenst af met extra pecannoten en dadelstroop.

Notities

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

8 Reacties

Ik krijg alleen de ingrediënten. Maar niet de bereiding.

22:37 17 februari 2024

Hi Francis, als het goed is kun je het recept nu weer zien! Groetjes, Saar

11:13 20 februari 2024

Goedemiddag, Is deze "boterkoek" ook geschikt om in te vriezen? Heb hem zaterdag nodig maar weinig tijd om hem vrijdag avond en of zaterdag te maken. Groetjes Mariska

12:02 19 januari 2024

Hoi Mariska, hele goede vraag! Je kan de boterkoek prima van tevoren maken in invriezen. Wel is het handig om de boterkoek voordat deze de vriezer in gaat in blokjes te snijden :-)

12:02 19 januari 2024

Het was echt heerlijk! De combinatie van banaan en pecan is echt heel erg lekker :)

12:02 19 januari 2024

Wauw, heb het vanmiddag gemaakt en het was super lekker! Nooit gedacht dat zoiets gezond zo lekker kon zijn.

12:02 19 januari 2024

Hoi Daisy wat leuk! Dat wordt smullen

12:02 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.