Recepten
Veganistisch en goedkoop? Vegan koken hoeft echt niet duur of moeilijk te zijn en dat laten we je graag zien in onze rubriek met vega(n) budget recepten. Voor 4 personen koken onder de 10 euro met groenten in de hoofdrol, het kan! Vandaag: parelcouscous met gegrilde groente en basilicum dressing!
Ingrediënten
voor 4 personen
300 g parelcouscous
1 groente bouillonblokje
1 courgette
1 aubergine
250 g kastanje champignons
30 g basilicum
4 el olijfolie
1 teentje knoflook
Sap van 1/2 citroen
60 g amandelen
Bereidingswijze
Heb jij dit recept of een ander vegan budget recept gemaakt? Laat het ons dan weten of stuur een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
Ingrediënten
voor 4 personen
300 g parelcouscous
1 groente bouillonblokje
1 courgette
1 aubergine
250 g kastanje champignons
30 g basilicum
4 el olijfolie
1 teentje knoflook
Sap van 1/2 citroen
60 g amandelen
Bereidingswijze
- Snijd de aubergine, courgette en champignons in plakken.
- Zet een grillpan op het vuur met de helft van de olijfolie en grill de groentes gaar.
- Kook ondertussen de parelcouscous volgens de verpakking met een bouillonblokje.
- Pak een keukenmachine, doe hier de basilicum, 4 el olijfolie, het citroensap en de knoflook in. Pureer totdat het een gladde massa is.
- Hak de amandelen grof en rooster deze kort in een koekenpan.
- Verdeel de parelcouscous over de borden.
- Verdeel de groentes over de borden en sprenkel hier de basilicum dressing en de amandelen overheen.
Heb jij dit recept of een ander vegan budget recept gemaakt? Laat het ons dan weten of stuur een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
2 Reacties
Makkelijk, snel en lekker recept!
11:46 19 januari 2024Hallo! Dit klinkt erg lekker, ik ga morgen eens een poging wagen. Wat ik me afvroeg; is het de bedoeling dat je verse of gedroogde basilicum gebruikt voor de pesto?
11:46 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Hi, ik heb zojuist dit recept gemaakt; Vegan budget: parelcouscous met gegrilde groente en basilicum dressing. Erg lekker! In het lijstje van ingredienten staat sap van een citroen, maar die komt in de beschrijving niet meer voor. Waar moet dat in/op? Dank alvast!
11:46 19 januari 2024Hoi Carnita, scherp! Wat leuk om te horen dat het recept gesmaakt heeft :-) Het citroensap mag je de volgende keer toevoegen bij de overige dressingingrediënten.
11:46 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.