Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan deze cravings gehoor te geven, delen wij onze favoriete guilty pleasure vegan recepten op Sinner Saturday. Vandaag duiken we de keuken in met een veganistisch recept uit het kookboek Verrukkelijk vegan bakken: chococups in 3 verschillende smaken!
Ingrediënten
Voor 12 mini vegan chococups
Voor de chococups
250 g vegan chocolade
Voor de zonnebloemboter-jamvulling
130 g zonnebloempitboter of een andere notenboter
95 g zelfgemaakte frambozen-chiajam
Voor de tahin-karamelvulling
12 ontpitte medjooldadels
175 ml water
snuf zout
2 el tahin of 30 g notenboter naar keuze
Voor de munt-kokosvulling
110 g kokosboter
45 g kokosrasp
1 el rijst- of ahornsiroop, of een andere plantaardige vloeibare zoetstof
2-3 druppels pepermuntextract
Bereidingswijze
Wat is jouw favoriete vegan guilty pleasure recept? Of zijn er andere plantaardige recepten die jij super lekker vindt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn ontzettend benieuwd!
Verrukkelijk vegan bakken
Anthea Cheng
Uitgeverij: Becht
ISBN: 9789023016427
Prijs: €19.99
Ingrediënten
Voor 12 mini vegan chococups
Voor de chococups
250 g vegan chocolade
Voor de zonnebloemboter-jamvulling
130 g zonnebloempitboter of een andere notenboter
95 g zelfgemaakte frambozen-chiajam
Voor de tahin-karamelvulling
12 ontpitte medjooldadels
175 ml water
snuf zout
2 el tahin of 30 g notenboter naar keuze
Voor de munt-kokosvulling
110 g kokosboter
45 g kokosrasp
1 el rijst- of ahornsiroop, of een andere plantaardige vloeibare zoetstof
2-3 druppels pepermuntextract
Bereidingswijze
- Smelt de chocolade in een steelpan of au bain-marie op laag vuur. Haal de pan van het vuur zodra de chocolade volledig gesmolten is.
- Laat de chocolade afkoelen tot hij de consistentie van dunne room heeft of als een lint van je garde loopt. Giet dan 1 theelepel van de chocolade in een kleine siliconen muffinvorm. Draai de vorm langzaam rond of gebruik de achterkant van een lepel om de zijkanten met chocolade in te smeren. Zorg dat de bodem en zijkanten bedekt zijn met voldoende chocolade, anders heb je kans dat de vorm straks breekt. Herhaal met de overige vormen en zet ze in de vriezer.
- Voor de tahin-karamelvulling: doe alle ingrediënten in een blender en pureer ze zo glad mogelijk. Voor de munt-kokosvulling: meng alle ingrediënten in een kleine kom.
- Haal de chocoladecups uit de vriezer en controleer of de zijkanten dik genoeg zijn. Als dat niet zo is, voeg dan nog wat extra chocolade toe en zet ze opnieuw in de vriezer. Als de cups klaar zijn, kun je ze gaan vullen met de vulling die je lekker vindt. Vul de cup niet helemaal tot de rand, maar laat nog wat ruimte over voor de chocolade. Bedek alle cups met de rest van de gesmolten chocolade, breng eventueel nog een decoratie aan en zet ze dan in de koelkast of vriezer tot ze stevig genoeg zijn.
- Haal de chococups uit hun vormpjes en enjoy! Je kunt ze in een luchtdicht afgesloten bakje of weckpot maximaal 1 dag op kamertemperatuur, 1 week in de koelkast of 2 maanden in de vriezer bewaren.
Wat is jouw favoriete vegan guilty pleasure recept? Of zijn er andere plantaardige recepten die jij super lekker vindt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn ontzettend benieuwd!
Verrukkelijk vegan bakken
Anthea Cheng
Uitgeverij: Becht
ISBN: 9789023016427
Prijs: €19.99
Lees ook

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.