Vegan chocofudge met de perfecte Kurkuma Latte
Enza Bom

Vegan chocofudge met de perfecte Kurkuma Latte

donderdag 05 november 2020
Thuiszitten, saai? Helemaal niet! Zet een lekker muziekje aan, schenk jezelf een kop thee in en duik de hele middag de keuken in met heerlijke bakrecepten! Want van eten word je blij, en hoe fijn is het dat we nu wél tijd hebben voor een ouderwetse bakmiddag. Dus ga lekker de keuken in, ontdek nieuwe recepten en #staypositive! Maak bijvoorbeeld deze vegan chocofudge met de perfecte Kurkuma Latte!

Chocolade fudge en een heerlijk verwarmend drankje: de ideale manier om deze koudere dagen door te komen! #Staypositive en ga lekker de keuken in!

Ingrediënten
Voor de chocofudge
200 g vegan pure chocolade (72% cacao)
40 ml kokosmelk
75 g hazelnoten bruin
50 g Tahin Dark sesampasta
2 el ahornsiroop graad C
Mespuntje vanillepoeder
Grof zeezout naar smaak

Voor de Kurkuma Latte
250 ml rijstdrank
1 tl Curcuma Vanilla Latte

Bereidingswijze

  1. Breek de chocolade in blokjes.

  2. Hak de hazelnoten grof. Houd ongeveer een derde van de gehakte hazelnoten apart.

  3. Doe alle ingrediënten, behalve het zeezout en 1/3 van de hazelnoten, in een steelpan. Verwarm langzaam, terwijl je goed blijft roeren. Zodra alles gesmolten is, neem je de pan van het vuur.

  4. Bedek een vierkant bakje van ongeveer 12x12 cm met bakpapier. Giet het chocolademengsel erin en bestrooi met de rest van de hazelnoten en zeezout naar smaak.

  5. Laat geheel afkoelen in de koelkast.

  6. Serveer eventueel met een overheerlijke Kurkuma Latte. Meng 1 theelepel curcuma vanilla latte met een scheutje hete rijstdrank. Meng tot het poeder is opgelost. Leng tot 250 ml aan met warme (of ijskoude) rijstdrank. Genieten maar!


Heb jij dit #staypositive recept gemaakt? Of een ander recept uit de reeks? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

Wil jij blijvend minder vlees eten en vaker vegetarisch, maar lukt het je niet om je eetpatroon te veranderen? Of heb je een vriend(in) die hulp kan gebruiken? Koop dan nu onze online cursus vleesminderen in 15 dagen! Je krijgt 5 euro korting met code DEHIPPEVEGETARIER. Na de cursus geniet je gegarandeerd van een nieuw eetpatroon!

 

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.