TRENDING: Vegan courgette sushi
Miriam Groot

TRENDING: Vegan courgette sushi

maandag 26 maart 2018

Sushi is leuk, maar niet iedereen is fan van de smaak van zeewier. Voor deze mensen (en voor zij die eens wat anders willen) is deze vegan courgette sushi met avocado en paprika het proberen het zeker waard!


Wat heb je nodig?
1 courgette
100 gram sushi rijst
2 eetlepels rijstazijn
1 theelepel suiker
mespuntje zout
een halve avocado, gesneden
(geroosterde) paprika, gesneden
sojasaus

Hoe maak je de courgette sushi?
1. Breng 100 gram sushi aan de kook volgens de verpakking. Verhit de rijstazijn, suiker en het zout in een klein pannetje en roer tot de suiker en het zout zijn opgelost. Roer dit door de gekookte rijst en laat dit afkoelen.
2. Schil de courgette in de lengte in plakjes. Het middelste deel van de courgette kun je in reepjes snijden voor de vulling van de sushi. Verpak een rolmatje in plastic folie en leg hier de plakjes courgette op. Zorg ervoor dat ze elkaar overlappen.
3. Maak je handen nat en beleg driekwart van de courgette met de rijst. Het water zorgt ervoor dat de rijst niet aan je handen blijft plakken. Leg de avocado, paprika en courgette of andere groenten naar keuze op de rijst.
4. Rol de courgette sushi met behulp van het rolmatje. Hou de vulling binnen met je vingers. Snijd de courgette sushi in stukjes en serveer tot slot met sojasaus.





Wil je meer van Miriam zien? Check haar Instagram: @plantbasedbrekkie.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.