Kokosmelk, Indiase kruiden en kikkererwten. Drie ingrediënten waar ik altijd blij van word! Samen maken ze een heerlijk verwarmend en verzadigend gerecht: een vegan curry! Super snel en makkelijk vegan recept om te maken en ook nog eens lekker en gezond. De perfecte maaltijd voor een herfstachtige avond! Ben jij benieuwd hoe je deze plantaardige curry maakt? Lees dan snel verder! Wat heb je nodig? 3-4 personen Voor de vegan curry 1 bloemkool 1 blikje kikkererwten 2 blikjes gepelde tomaten 1 blikje kokosmelk 1 grote ui 3 teentjes knoflook 2 centimeter gember 1 eetlepel garam masala 2 theelepels gedroogde koriander 1 theelepel komijn 1 theelepel kurkuma 2 eetlepels olijfolie of kokosolie zout en peper naar smaak handje verse koriander, eventueel Extra: naanbrood of zilvervliesrijst Bereidingswijze
- Pel de ui en de knoflook, schil de gember, en snij alles fijn.
- Verhit de olijfolie of kokosolie in een grote pan, voeg de ui, de knoflook en de gember toe en laat op middelhoog vuur gedurende vijf minuten fruiten. Dit worden de echte smaakmakers van jouw vegan curry.
- Snij ondertussen de bloemkool in roosjes.
- Voeg de kruiden toe aan de pan. Laat een minuutje fruiten en voeg dan de bloemkool, kikkererwten, gepelde tomaten en kokosmelk toe. Breng het geheel aan de kook. Doe een deksel op de pan en zet vervolgens het vuur laag zodat het door blijft sudderen. Haal na een kwartier de deksel van de pan en laat het nog vijf minuten doorkoken tot de saus iets dikker wordt.
- Proef de plantaardige curry, en breng zo nodig op smaak met zout, peper en eventueel extra kruiden. Wanneer hij van het vuur komt is hij gloeiend heet maar naarmate hij afkoelt komen de smaken beter tot hun recht.
- Serveer de vegan curry in diepe borden op eettemperatuur met wat verse koriander erop. Heerlijk met naanbrood dat vers uit de oven komt of zilvervliesrijst.
Bron: Oh My Veggies. Vrolijk vegetarisch en veganistisch kookblog.
Heb jij deze vegan curry gemaakt? Of zijn er andere plantaardige recepten die jij lekker vindt?
Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!
Op zoek naar nog meer vegetarische curry's? Probeer eens dit recept voor een Indiase curry met paneer!
Lees ook

- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
16 Reacties
Heerlijk deze curry. Ik maak m met enige regelmaat en vries altijd wat porties in. Kijk er altijd naar uit als ik weet dat dit op het menu staat. Bedankt! Hartelijke groet van Rita
15:24 18 oktober 2024Hi Rita. Leuk om te lezen dat je er zo van geniet. We hopen dat je het nog vaak mag maken! Liefs, Karlijn
20:22 28 oktober 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Is het een mogelijkheid dat de maten wordt vermeld bij de 'blikjes' (gepelde tomaten, kikkererwten, kokosmelk)? Er zijn tegenwoordig veel verschillende maten dus spreekt niet echt voor zich
12:22 19 januari 2024Hi Judith, Bedankt voor je opmerking! :-) Tegenwoordig beschrijven wij de ingrediënten in onze recepturen in maatafmetingen. Dit recept heeft inderdaad nog de oude wijze, het is niet erg als het ene blik iets afwijkt qua inhoud met het recept. De verhoudingen zouden dan als het goed is nog moeten kloppen. Groetjes, Daniëlle
12:22 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Hoi Hoeveel mensen is dit recept? Grtz wendy
12:22 19 januari 2024Beste Wendy, Het recept is voor 3-4 personen :) Groetjes, Daniëlle
12:22 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Prima hoor, meer aandacht voor groenten in deze tijd. Ik ben al 50 jaar vegetariër, dus er blij mee. Maar, mijn motivatie was toen vooral ook , naast de overproductie van vlees via mega-stallen, de zorg voor de natuur, het milieu. Daar kwam later de zorg om de klimaatverandering bij, de almaar uitdijende "behoefte" van de consument naar uitheemse producten die van over de hele wereld naar Nederland worden vervoerd met alle vervuilende gevolgen van dien. Jullie verweer zal zijn dat je de jonge voedselbereiders wil verleiden anders te gaan eten. Het niet te moeilijk willen maken, want anders niet hip! Toch kan dat volgens mij best samengaan: hip en bewust eten. Ik zou het echt hip vinden als o.a. eten volgens de seizoenen en het koken met volwaardige biologisch geteelde groenten op de voorgrond zouden komen. Deze tijd vraagt erom. Wees bewust bezig met hoe, wat, je eet en waarom. Durf . Graag reactie .
12:22 19 januari 2024Beste Trees, ik zou zeggen begin een blog. Wat houd je tegen om ons allen te voorzien van mooie gerechten met louter lokale seizoensproducten? Ik zie ernaar uit. En nog een tip. Met deze kruiden kun je met alle groenten lekkere curry maken. Groet, Freek
12:22 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.