Bugs Bunny Worteltaart
Anne Bolten

Bugs Bunny Worteltaart

zaterdag 28 augustus 2021
Het kleurrijke kookboek Vegan Delight van Saskia Roeda bewijst dat een puur plantaardig dieet helemaal niet saai hoeft te zijn. Het boek staat vol met bourgondische recepten, grotendeels volgens de raw food-keuken, die kunnen helpen om je lichaam en geest te reinigen. Bovendien zijn alle gerechten vrij van tarwe, gluten, lactose en geraffineerde suiker: ideaal voor mensen met allergieën en intoleranties. Ideaal voor wat bakinspiratie dit weekend! :-)

Ingrediënten
Voor de bodem:
90 g medjouldadels
200 g winterpeen, geraspt
125 g rozijnen
80 g ananas, gedroogd
250 g walnoten, grofgehakt
150 g amandelen
½ tl himalayazout
1 tl kaneel
1 tl kruidnagel
½ tl nootmuskaatpoeder
8 druppels stevia
stukje gemberwortel van 1,5 cm geschild
175 ml water

Voor de topping:
sap van 1 citroen
2 el kokosboter
130 g paranoten
120 g cashewnoten
60 ml agavesiroop
6 druppels stevia
60 ml water
1½ tl vanillepoeder

Ook nodig: springvorm Ø 18 cm

Bereidingswijze
1. Ontpit de medjouldadels. Houd van de rozijnen, ananas en walnoten 50 gram achter. Mix alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine tot een grove massa. Voeg daarna de achtergehouden ingrediënten toe en blend nogmaals grof. Druk het deeg uit in een grote spring-vorm en zet hem één uur in de vriezer.
2. Mix vervolgens alle ingrediënten voor de topping in een keukenmachine tot een glad, romig mengsel. Smeer deze topping over de worteltaart en bewaar de taart in de koelkast of vriezer. In de koelkast blijft de taart twee dagen goed.


Voedingswaarden per portie:
238 kcal, 7 gram eiwitten, 16 gram koolhydraten, 15 gram vetten, 4 gram vezels
Wortels bevatten veel vitamine A, B, C en D en ontgiften de lever.

Heb jij deze worteltaart naar het recept van Saskia Roeda gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Vegan Delight
Saskia Roeda

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

2 Reacties

Heerlijk!!! Juiste verhoudingen! Om je vingers bij af te likken!! Overigens andere gebruiker schreef dat t meer een noten taart is, bij gebruik van gewone bloem wordt ook niet gezegd dat het een bloem/meel taart is. Basis kan iedereen voor zichzelf vinden. Ik heb trouwens cashews met amandelmeel vervangen en paranoten en walnoten door zonnebloempitten door allergie. Zachte heerlijke smaak! Smeuig. Ik ga het zeker vaker maken

12:05 19 januari 2024

Meer notentaart dan worteltaart.

12:05 19 januari 2024

Hoi Linda, wat kunnen we zeggen, we houden ook van noten! Maar je hebt gelijk, wij zien ook meer noten in het recept dan wortels.

12:05 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.