Het kleurrijke kookboek Vegan Delight van Saskia Roeda bewijst dat een puur plantaardig dieet helemaal niet saai hoeft te zijn. Het boek staat vol met bourgondische recepten, grotendeels volgens de raw food-keuken, die kunnen helpen om je lichaam en geest te reinigen. Bovendien zijn alle gerechten vrij van tarwe, gluten, lactose en geraffineerde suiker: ideaal voor mensen met allergieën en intoleranties. Ideaal voor wat bakinspiratie dit weekend! :-)
Ingrediënten
Voor de bodem:
90 g medjouldadels
200 g winterpeen, geraspt
125 g rozijnen
80 g ananas, gedroogd
250 g walnoten, grofgehakt
150 g amandelen
½ tl himalayazout
1 tl kaneel
1 tl kruidnagel
½ tl nootmuskaatpoeder
8 druppels stevia
stukje gemberwortel van 1,5 cm geschild
175 ml water
Voor de topping:
sap van 1 citroen
2 el kokosboter
130 g paranoten
120 g cashewnoten
60 ml agavesiroop
6 druppels stevia
60 ml water
1½ tl vanillepoeder
Ook nodig: springvorm Ø 18 cm
Bereidingswijze
1. Ontpit de medjouldadels. Houd van de rozijnen, ananas en walnoten 50 gram achter. Mix alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine tot een grove massa. Voeg daarna de achtergehouden ingrediënten toe en blend nogmaals grof. Druk het deeg uit in een grote spring-vorm en zet hem één uur in de vriezer.
2. Mix vervolgens alle ingrediënten voor de topping in een keukenmachine tot een glad, romig mengsel. Smeer deze topping over de worteltaart en bewaar de taart in de koelkast of vriezer. In de koelkast blijft de taart twee dagen goed.
Voedingswaarden per portie:
238 kcal, 7 gram eiwitten, 16 gram koolhydraten, 15 gram vetten, 4 gram vezels
Wortels bevatten veel vitamine A, B, C en D en ontgiften de lever.
Heb jij deze worteltaart naar het recept van Saskia Roeda gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
Vegan Delight
Saskia Roeda
Ingrediënten
Voor de bodem:
90 g medjouldadels
200 g winterpeen, geraspt
125 g rozijnen
80 g ananas, gedroogd
250 g walnoten, grofgehakt
150 g amandelen
½ tl himalayazout
1 tl kaneel
1 tl kruidnagel
½ tl nootmuskaatpoeder
8 druppels stevia
stukje gemberwortel van 1,5 cm geschild
175 ml water
Voor de topping:
sap van 1 citroen
2 el kokosboter
130 g paranoten
120 g cashewnoten
60 ml agavesiroop
6 druppels stevia
60 ml water
1½ tl vanillepoeder
Ook nodig: springvorm Ø 18 cm
Bereidingswijze
1. Ontpit de medjouldadels. Houd van de rozijnen, ananas en walnoten 50 gram achter. Mix alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine tot een grove massa. Voeg daarna de achtergehouden ingrediënten toe en blend nogmaals grof. Druk het deeg uit in een grote spring-vorm en zet hem één uur in de vriezer.
2. Mix vervolgens alle ingrediënten voor de topping in een keukenmachine tot een glad, romig mengsel. Smeer deze topping over de worteltaart en bewaar de taart in de koelkast of vriezer. In de koelkast blijft de taart twee dagen goed.
Voedingswaarden per portie:
238 kcal, 7 gram eiwitten, 16 gram koolhydraten, 15 gram vetten, 4 gram vezels
Wortels bevatten veel vitamine A, B, C en D en ontgiften de lever.
Heb jij deze worteltaart naar het recept van Saskia Roeda gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
Vegan Delight
Saskia Roeda
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
2 Reacties
Heerlijk!!! Juiste verhoudingen! Om je vingers bij af te likken!! Overigens andere gebruiker schreef dat t meer een noten taart is, bij gebruik van gewone bloem wordt ook niet gezegd dat het een bloem/meel taart is. Basis kan iedereen voor zichzelf vinden. Ik heb trouwens cashews met amandelmeel vervangen en paranoten en walnoten door zonnebloempitten door allergie. Zachte heerlijke smaak! Smeuig. Ik ga het zeker vaker maken
12:05 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Meer notentaart dan worteltaart.
12:05 19 januari 2024Hoi Linda, wat kunnen we zeggen, we houden ook van noten! Maar je hebt gelijk, wij zien ook meer noten in het recept dan wortels.
12:05 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.