Heinz Tomato Frito
Koken met Heinz Tomato Frito is een hele makkelijke manier om veel smaak toe te voegen aan je favoriete gerecht. De Heinz Tomato Frito krijgt zijn rijke smaak doordat de knoflook en ui 2,5 uur gesudderd hebben in zonnebloemolie en vervolgens gemengd zijn met zongerijpte tomaten. Dit maakt het een rijke basis voor verschillende gerechten. Dat is ook de reden dat wij Heinz Tomato Frito standaard in ons keukenkastje hebben staan, zo geef je ieder gerecht binnen een handomdraai meer smaak! Zo veel smaak zelfs, dat zout toevoegen niet nodig is.
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten voor de stoofschotel
Hoe maak je dit recept?
Stap 1
Schil de pompoen en verwijder de zaadlijsten met behulp van een lepel. Snijd de pompoen in blokjes van ongeveer 1 cm x 1 cm, snijd de bloemkool in roosjes en de ui fijn.
Stap 2
Verhit zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur en fruit de ui totdat deze glazig begint te worden. Voeg Heinz Tomato Puree en harissa toe aan de pan en roerbak 1 minuut mee. Voeg de bloemkool, pompoenblokjes en splitlinzen toe aan de pan en roerbak 2 minuten mee.
Stap 3
Voeg Heinz Tomato Frito Bio en groentebouillon toe aan de pan en laat het geheel 25-30 minuten pruttelen op middelhoge temperatuur totdat de groente en linzen gaar zijn. Proef en breng op smaak met peper.
Stap 4
Bereid ondertussen de couscous volgens de instructies op de verpakking.
Stap 5
Verdeel de couscous en stoofschotel over de borden en serveer direct.
Heb jij dit recept gemaakt?
Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!
Op zoek naar de beste braadpan voor dit recept? Neem dan hier een kijkje en duik er binnnekort mee de keuken in!
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
2 Reacties
De ingrediënten van dit gerecht had ik in huis en het eindresultaat was heel smakelijk. Vond partner Ines ook :-)
11:41 19 januari 2024Hi Rinus en Ines, Wat fijn om te horen dat dit recept in de smaak is gevallen. En niks is beter koken dan met ingrediënten die je al in huis hebt als je het mij vraagt. Wij hopen dat jullie dit recept nog maar vaak mogen maken. Liefs, Karlijn
11:41 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Wat een heerlijke stoofschotel! Zelfs mijn man, die niet dol is op pompoen en couscous, vond het heerlijk.
11:41 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.