Vandaag staat er een veganistisch recept op het menu: vegan Indiase korma met snijbonen en plantaardige kipstukjes op het menu. Ken jij curry al? Vaak is curry een gekruid, sausachtig gerecht dat wordt gekookt in een Aziatische stijl. Hierin heb je vele varianten, waarmee je eindeloos kunt variëren. Hiermee kan je dus makkelijk talloze vegan recepten maken! Nadat je een currypasta hebt gemaakt, kun je toppings naar keuze toevoegen. Lekker gezond met veel groenten: curry!
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten
Hoe maak je deze vegan Indiase korma?
Stap 1
Verwarm 2 eetlepels olie in een wokpan. Wanneer deze is opgewarmd, voeg je currypasta toe. Pas op dat je de currypasta niet aanbakt. Voeg de blokjes tomaat na 3 minuten toe. Voeg na 2 minuten de kokosmelk toe aan de pan met de currypasta en tomaat. Laat het geheel 5 minuten koken.
Stap 2
Ondertussen verwarm je in de koekenpan 2 eetlepels olie. Bak hierin de vegetarische kipstukjes kort op hoog vuur. Zet apart.
Stap 3
Voeg de snijbonen, vegetarische of vegan kipstukjes en de doperwten toe aan het curry-kokosmelkmengsel. Laat het geheel nog 10 minuten sudderen op middelhoog vuur. Et voilà, jouw vegan Indiase korma staat klaar!
Tip!
Serveer Indiase curry voor de verandering eens met naan. Zo kan je mooi met dit platte Indiase brood de overige currysaus uit je bord halen. Lekker!
Heb jij dit plantaardig recept gemaakt? Of een ander vegan curry recept?
Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!
Lees ook

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
3 Reacties
Vanavond deze variatie eens gemaakt. Lekker hoor met snijbonen en doperwten. Deze keer met basmatirijst en voor de liefhebbers naan erbij
18:30 18 juni 2025Hi Inge, wat heerlijk zeg! Geniet ervan :). Liefs, Karlijn
10:31 25 juni 2025Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Hi Lieske, ik heb deze Korma vandaag gekookt. Nog extra groente erin gedaan: snijbiet en paksoi uit eigen tuin. Een super smakelijk recept en makkelijk te maken. Ik heb rijst gekookt, dus de Naan mak ik een andere keer. Groetjes, Dominique
11:56 19 januari 2024Hi Dominique, Dat klinkt heerlijk! Liefs, Tessa
11:56 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Hallo Lieske, vanavond kwam ik jouw recept tegen. Ik heb het gebruikt als een onderdeel van een campagne van Slow Food "Meatless Week"om mensen te stimuleren om meer vegetarische gerechten te gaan eten. Het staat op de site van Slow Food IJsselvallei en op de facebook pagina. Als je niet mee eens ben dan laat me dat weten en zal ik het verwijderen.
11:56 19 januari 2024Hoi Pip, wat leuk! Natuurlijk, geen probleem :-) Groetjes, Lieske
11:56 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.