Vegan Japanse Shoyu ramen
Lieske van der Waals

Vegan Japanse Shoyu ramen

dinsdag 07 augustus 2018
Naar recept

Vandaag staat er een vegan recept op het menu: vegan Shoyu ramen! Ken jij ramen al? Ramen is de Japanse noedelsoep waarbij de bouillon en de toppings erg belangrijk zijn. Hierin heb je vele varianten, waarmee je eindeloos kunt variëren. Dat maakt het makkelijk om talloze veganistische recepten te koken. Nadat je de bouillon hebt gekookt, krijg je een intense smaak waardoor je weinig kruiden hoeft toe te voegen. Daarom is dit gerecht lekker gezond want het zit namelijk boordevol verse groenten: vegan Japanse Shoyu ramen!

Ingrediënten

Voor

4

personen

Wat heb je nodig?

Toppings voor de vegan Shoyu ramen

Hoe maak je deze shoyu ramen?

Stap 1

Verwarm de bouillon in een ruime pan. Voeg hier de sojasaus en de chili-olie aan toe. Dit vormt de basis voor jouw vegan Shoyu ramen.

Stap 2

Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en blancheer deze in een pan kokend water.

Stap 3

Nadat je de broccoli geblancheerd hebt, kook je in dezelfde pan de noedels in 1 minuut gaar. Kijk voor de zekerheid ook even op de verpakking, niet alle noedels hebben dezelfde kooktijd.

Stap 4

Snijd de kastanjechampignons in plakken en bak deze in kokosolie op middelhoog vuur.

Stap 5

Snijd de zijden tofu in blokjes.

Stap 6

Maak de borden op door de ramen in een ruime kom te plaatsen, voeg hier de zijden tofu, kastanjechampignons en bamboescheuten aan toe. Giet hierover rustig de bouillon en serveer direct jouw vegan Shoyu ramen direct!

Heb jij dit plantaardig recept gemaakt? Of is er een ander veganistisch recept waar jij fan van bent? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.