VEGAN Kerstmenu: gevulde avocado met vegan ‘tonijnsalade’
Lauren Kreijger

VEGAN Kerstmenu: gevulde avocado met vegan ‘tonijnsalade’

woensdag 11 december 2019

Het is weer zover, de mooiste tijd van het jaar is aangebroken en dat betekent dat het tijd is om na te denken over het kerstmenu! Met de feestdagen in het vooruitzicht hopen we jullie te inspireren met een compleet veganistisch 5-gangen kerstmenu (afgestemd op vier personen). Vandaag het tussengerecht: gevulde avocado met vegan ‘tonijnsalade’!


Ingrediënten
Voor 4 personen
10 minuten bereidingstijd
2 avocado’s
1 blik kikkererwten, 400 g
½ rode ui
1 norivel
2 tl kappertjes
1 tl mosterd
2 el vegan mayo
zout en peper

Bereidingswijze

  1. Laat de kikkererwten met behulp van een vergiet uitlekken. Doe de kikkererwten in een kom en prak fijn met een vork. Snijd de rode ui fijn en voeg toe aan de kom met de geprakte kikkererwten.

  2. Verkruimel het norivel boven de kom en voeg de overige ingrediënten, op de avocado na, toe. Meng alle ingrediënten met een vork door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

  3. Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Tip! Doe dit wel pas vlak voor het opdienen, je wilt niet dat het vruchtvlees van de avocado bruin wordt. Nog een tip! Mocht de avocado een kleine pit hebben, dan zal je de avocado een klein beetje uit moeten lepelen zodat de vulling erin past. Meng dat beetje vruchtvlees dan door de salade. Zo kan je meer salade kwijt in de avocado.

  4. Vul de gehalveerde avocado’s met de tonijnsalade en serveer.


Ga jij dit gerecht maken deze Kerst? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! We zijn ontzettend benieuwd en hopen mooie kerstfoto's te ontvangen!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

1 Reacties

Overheerlijk! Ik heb het vandaag voor de tweede keer gemaakt. Gewoon lekker voor mezelf. :-)

11:47 19 januari 2024

Hi Manja, Wat goed om te horen, leuk! Groetjes, Mariëlle

11:47 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.