Recepten
Het is weer zover, de mooiste tijd van het jaar is aangebroken en dat betekent dat het tijd is om na te denken over het kerstmenu! Met de feestdagen in het vooruitzicht hopen we jullie te inspireren met een compleet veganistisch 5-gangen kerstmenu (afgestemd op vier personen). Vandaag het voorgerecht: vegan coquilles met zoete aardappelpuree!
Ingrediënten
Voor 4 personen
250 g zoete aardappels
12 kleine kastanjechampignons
50 ml witte wijn
50 ml water
2 el pijnboompitten (geroosterd)
1 norivel
1 el kappertjes
1 tl kappertjesvocht
½ citroen, het sap
20 ml amandelmelk
5 g plantenmargarine
olijfolie
zout en peper
Bereidingswijze
- Schil de zoete aardappels en snijd ze in grove stukken. Doe de stukken zoete aardappel in een pan met ruim kokend water en kook ze in ongeveer 15 minuten gaar.
- Meng ondertussen de wijn, het water, de kappertjes, het kappertjesvocht en het citroensap door elkaar in een kleine kom of schaal. Verkruimel een norivel en voeg dit toe aan de rest van de ingrediënten in de kom. Breng op smaak met zout en peper en roer alles goed door elkaar. Prak de kappertjes ietwat fijn. Schep de ‘coquilles’ (champignons) door het mengsel en laat eventjes staan om te marineren.
- Terug naar de aardappelpuree: giet het water af en pureer de aardappelen met een stamper. Voeg boter en een scheutje plantaardige melk toe en meng dit goed door de gestampte aardappelen. Breng de puree op smaak met zout en peper.
- Verhit een pan en rooster hier de pijnboompitjes in totdat deze goudbruin zijn. Haal ze uit de pan en leg ze op een bordje. Voeg nu een scheutje olijfolie toe aan de pan. Lek de ‘coquilles’ ietwat uit en bak ze in de pan op.
- Schep op ieder bord wat aardappelpuree. Leg hier de ‘coquilles’ bovenop en garneer met bieslook en pijnboompitten. Gebruik eventueel een deel van de marinade gebruikt voor de ‘coquilles’ als extra dressing.
Tip! Voeg wat fijngesneden bieslook toe als extra garnering.
Ga jij dit gerecht maken deze Kerst? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! We zijn ontzettend benieuwd en hopen mooie kerstfoto's te ontvangen!
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
1 Reacties
Hier zit vis in verwerkt. Daar is weinig vegetarisch aan!
11:47 19 januari 2024Helemaal verkeerd gelezen! Mijn excuses! Kappertjes lijkt helemaal niet op ansjovis... My bad!
11:47 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.