Het zal voor iedereen een vreemde kerst zijn. We hebben een bijzonder jaar achter de rug en we willen graag dat kerst dit jaar toch nog een feestje wordt. Nu een vakantie met kerst geen optie is, willen we jullie graag meenemen op een culinaire reis. Wij hebben een diner samengesteld met als thema 'een reis rond de wereld'. Dit is een 6-gangendiner waarvan iedere gang uit een ander continent komt! Bij dit recept blijven we dicht bij huis en nemen we je mee op reis in Europa. Om precies te zijn naar Frankrijk, waar de steak tartaar is ontstaan. Natuurlijk hebben wij een heerlijke vegetarische variant gemaakt met ingrediënten die ze in de Franse keuken ook veel gebruiken. Het recept dat we vandaag delen is een heerlijke worteltartaar!
Ingrediënten
Voor
personen
Worteltartaar uit Europa
Bereidingswijze
Stap 1
Schil de winterpenen. Weeg 240 gram af en snijd dit deel van de winterpenen in ronde plakjes. Kook ongeveer 20 minuten of totdat de winterpenen zacht zijn in een pan met water op middelhoog vuur. Laat daarna afkoelen.
Stap 2
Pel en snipper de ui zo klein mogelijk en hak de peterselie fijn.
Stap 3
Doe de wortelen in een kom of hoge beker en voeg mosterd, ui, kappertjes en plantaardige room toe. Meng dit met de staafmixer tot een glad geheel. Voeg op het einde de gehakte peterselie toe. Proef het mengsel en voeg peper, zout en eventueel nog wat meer mosterd of peterselie toe.
Stap 4
Rasp het overige deel van de wortelen. Meng de geraspte wortel door het wortelmengsel.
Stap 5
Gebruik een ronde steekvorm, zet deze in het midden van het bord en vul met de worteltartaar. Mocht je geen steekvorm hebben, dan kun je ook een klein rondje glaasje gebruiken. Vul deze en stort het daarna op een bord. Het kan een beetje blijven plakken aan het glaasje. Als dat gebeurt kun je met een mesje de zijkanten een beetje losmaken. Mocht dat niet lukken, dan kun je het mengsel natuurlijk ook gewoon op het bord scheppen.
Stap 6
Garneer met een appelkappertje en wat peterselie.
Heb jij dit recept gemaakt? Of heb je een ander favoriet kerstrecept? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.