Recepten
Vandaag staat er een vegan recept op het menu: vegan koude dashi ramen met spinazie, taugé, bosui en nori vlokken! Ken jij ramen al? Ramen is noedelsoep waarbij de bouillon en de toppings erg belangrijk zijn. Hierin heb je vele varianten, waarmee je eindeloos kunt variëren. Dit maakt het makkelijk om talloze veganistische recepten te maken! Nadat je de bouillon hebt gekookt, krijg je een intense smaak waardoor je weinig kruiden hoeft toe te voegen. Lekker, gezond en boordevol allerlei soorten groenten: vegan koude dashi ramen!
Wat heb je nodig?
Voor 4 porties vegan dashi ramen
1,3 liter tuinkruiden bouillon, gekoeld
50 ml sojasaus
50 ml rijstazijn
15 ml sesamolie
2 eetlepels sriracha (rode hete saus)
15 g gember, geschild en in plakjes
Toppings voor de vegan dashi
4 porties ramen noedels
komkommer, zaadlijsten verwijderd en in reepjes gesneden
200 g spinazie
100 g taugé
4 bosui, fijngesneden
1 rode peper, fijngesneden
4 eetlepels nori vlokken
Optioneel: zwarte sesamzaadjes
Hoe maak je vegan dashi ramen?
Smakelijk!
Heb jij dit plantaardig recept gemaakt? Of is er een ander makkelijk vegan ramen recept dat jouw favoriet is? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!
Wat heb je nodig?
Voor 4 porties vegan dashi ramen
1,3 liter tuinkruiden bouillon, gekoeld
50 ml sojasaus
50 ml rijstazijn
15 ml sesamolie
2 eetlepels sriracha (rode hete saus)
15 g gember, geschild en in plakjes
Toppings voor de vegan dashi
4 porties ramen noedels
komkommer, zaadlijsten verwijderd en in reepjes gesneden
200 g spinazie
100 g taugé
4 bosui, fijngesneden
1 rode peper, fijngesneden
4 eetlepels nori vlokken
Optioneel: zwarte sesamzaadjes
Hoe maak je vegan dashi ramen?
- Meng of blend alle ingrediënten voor de bouillon tot een gladde dressing. Dit zal de basis vormen van jouw vegan dashi ramen.
- Kook de noedels ongeveer 1 minuut in kokend water, laat ze uitlekken en verdeel over de kommen. Check wel altijd even de verpakking, de ene noedels zijn de andere niet.
- Maak de borden op door de ramen noedels in het midden van het bord te leggen met de komkommer, spinazie, taugé, bosui en rode peper. Giet hier voorzichtig de bouillon bij. Garneer met nori vlokken en eventueel zwarte sesamzaadjes. Et voilà, jouw verkoelende vegan dashi ramen staat klaar!
Smakelijk!
Heb jij dit plantaardig recept gemaakt? Of is er een ander makkelijk vegan ramen recept dat jouw favoriet is? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!
Lees ook

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.