Vegan kruidige paddenstoelen-jus
Lieske van der Waals

Vegan kruidige paddenstoelen-jus

woensdag 05 september 2018
Wil je meer weten over de voordelen van een plantaardig dieet, met daarbij de inspiratie die je nodig hebt om zelf de keuken in te duiken? Dan is Hoe overleef je? Het kookboek echt een aanrader. Het kookboek is het vervolg op de gelijknamige Hoe overleef je? van Dr. Michael Greger. Hij geeft je de handvaten om te beginnen met het eten van onbewerkt plantaardig voedsel. Dit recept uit het boek voor kruidige paddenstoelen-jus is een heerlijk basisrecept. Wij delen het recept!

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen:
2 sjalotten, fijngehakt
150 g gesneden, gemengde verse paddenstoelen
350 ml groentebouillon
1 el witte misopasta
1 tl gedroogde tijm
1/2 tl gedroogde salie
gemalen zwarte peper
2 el gehakte verse peterselie

Hoe maak je deze kruidige paddenstoelen-jus?

  1. Verhit 2 eetlepels water in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de sjalotten toe en bak ongeveer 3 minuten, tot ze zacht zijn. Voeg de gehakte, gemengde paddenstoelen toe en bak 2 tot 3 minuten om ze zacht te maken.

  2. Roer de bouillon, resterende eetlepel miso, tijm, salie en zwarte peper naar smaak erdoor. Breng aan de kook, zet dan het vuur laag en laat 5 minuten sudderen.

  3. Schep het mengsel in de blender of keukenmachine en mix tot een gladde massa.

  4. Serveer de paddenstoelen-jus met je favoriete gerecht! Of probeer de jus eens bij dit recept voor gevulde portobello's.


Smakelijk!

Ben jij benieuwd geworden naar dit boek? Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten via Facebook, Twitter of in een reactie. Ik hoor het heel graag!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

1 Reacties

Het recept geeft aan twee lepels misopasta om te gebruiken echter alleen de resterende eetlepel wordt benoemd. Waar voeg ik de eerste eetlepel bij?

11:58 19 januari 2024

Hoi Coby wat een goede vraag! Het gaat in het recept om 1 eetlepel. Wij hebben het recept van de jus gesplitst met het originele recept van de gevulde paddenstoelen met jus. Hier is het aan onze kant mis gegaan. Sorry! Met 1 eetlepel in het recept zit je helemaal goed :-) Groetjes, Lieske

11:58 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.