Vegan limoenmousse met granaatappel
Lieske van der Waals

Vegan limoenmousse met granaatappel

maandag 08 februari 2016
De grootste uitdaging is om een zoete traktatie te maken die gezond is. Met deze limoenmousse met granaatappel zit je helemaal goed! De ‘mousse’ is namelijk een mengsel van avocado, dadels en limoen. Geen suiker, boter, room of olie dus. Probeer dit! Mijn gasten konden het niet raden. Gezond én lekker. Een toetje op zijn best.

Wat heb je nodig?
Voor de mousse:
2 rijpe avocado’s (voor 4 porties)
2 limoenen, het sap en de rasp
6 verse, zachte dadels (indien gedroogd eerst 20 minuten weken), ontpit

Voor de garnering:
1 granaatappel, de pitjes




Hoe maak je deze vegan limoenmousse?
Pel de avocado’s, snij doormidden en haal de pit eruit. Doe in een keukenmachine, samen met het sap en de rasp van de limoenen en de ontpitte dadels, en meng totdat het een gladde, egale massa is. Proef en voeg extra limoen of dadels toe naar smaak. Schep de mousse in vier glazen of potjes en zet een uur in de koelkast. Ontpit de granaatappel en garneer de limoenmousse rijkelijk met de pitjes. Je bent klaar om te serveren!

Bron: Green Kitchen Stories, waanzinnig mooi kookblog.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.