Vegan mandarijn 'cheesecake' bites met speculaasbodem
Isabel Boerdam

Vegan mandarijn 'cheesecake' bites met speculaasbodem

vrijdag 12 november 2021
Vandaag delen wij een favoriete veganistisch recept uit de oude doos: vegan mandarijn 'cheesecake' bites met speculaasbodem! Een lekker en makkelijk vegan recept en een échte traktatie voor bij de koffie of gewoon als tussendoortje! Ga jij deze no-bake cheesecakejes maken?

Ingrediënten
voor 1 kleine vegan mandarijn cheesecake
Bereidingstijd: 1 uur en 15 minuten 

voor de bodem:

10 speculaasjes (wij gebruikten de ‘speculoos’ van Billy’s Farm)
3 eetlepels ahornsiroop

voor de vulling:
1 avocado
4 el kokosschaafsel
2 mandarijnen, sap en rasp
2 el kokossuiker (of 1 eetlepel ahornsiroop)

voor de garnering:
Beetje kokosschaafsel voor de sier

Bereidingswijze
1. Bekleed een kleine springvorm met bakpapier of gebruik minitaartvormpjes.
2. Vermaal de speculaasjes fijn in een keukenmachine en strooi de kruimels in een kom. Voeg de ahornsiroop toe aan de kom en meng de ingrediënten met behulp van een vork. Stort het mengsel in de springvorm en verdeel en druk aan met een lepel. Dit wordt de bodem van de vegan mandarijn cheesecake bites.
3. Halveer vervolgens de avocado en verwijder de pit. Schep de avocado leeg en snijd deze in grove stukken. Doe de avocado samen met het kokosschaafsel, de rasp en het sap van de mandarijnen en kokossuiker (of ahornsiroop) in een keukenmachine. Pureer totdat er een mousse ontstaat. Proef en voeg naar smaak meer kokosschaafsel, kokossuiker of geraspte mandarijn toe. Verdeel de mousse met een lepel over de koekbodem en zet de springvorm in de diepvries. Laat de taart minimaal 1 uur opstijven.
4. Haal de vegan mandarijn cheesecake 10 minuten voor serveren eruit en snijd deze in kleine blokjes, oftewel 'bites'. Maak af met wat extra kokosschaafsel en geniet!

Heb jij dit veganistisch recept gemaakt? Of zijn er andere plantaardige recepten die jij lekker vindt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! We zijn ontzettend benieuwd!

 

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

1 Reacties

Hey Isabel leuk dat je een recept van mijn blog maakt, maar wil je hem aub linken (A) liefs Inge

12:22 19 januari 2024

Ha Inge! Natuuuurlijk. Vind ik altijd heel belangrijk. De Bakparade staat er ook onder maar ik zal het linkje actief maken! Groetjes, Isabel

12:22 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.