Vegan Mexicaanse bowl met mais en avocado
Lieske van der Waals

Vegan Mexicaanse bowl met mais en avocado

dinsdag 20 november 2018
Ken je de maaltijdbox Ekomenu al? Dit is een maaltijdbox gespecialiseerd in persoonlijke eetwensen en allergieën. Zij weten als geen ander hoe je een voedzame, verantwoorde vegetarische maaltijd op tafel tovert. Daarom delen wij vanaf nu wekelijks een recept uit het vegetarische menu van Ekomenu. Vandaag een vegan Mexicaanse bowl met mais en avocado.

Ingrediënten
Voor 2 personen
1 st biologische maiskolf
130 g biologische volkoren basmatirijst
2 st biologische rode ui
2 st biologische knoflookteen
200 g biologische zwarte bonen
180 g biologische vegan gehakt
2 st biologische romatomaat
0.5 st biologische avocado
biologische Cajunkruiden naar smaak
1 el bakolie
peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met water aan de kook. Verwijder de bladeren en draden van de maiskolf. Halveer de maiskolf met een scherp mes en kook in circa 15 minuten gaar (als de kleur van de korrel donkergeel is, is de mais gaar). Voeg tijdens het koken geen zout toe, want dan worden de vliesjes van de maiskorrels taai.

  2. Breng water aan de kook voor de volkoren basmatirijst. Spoel de rijst goed af onder de kraan, gebruik bijvoorbeeld een zeef. Kook de rijst in 12 minuten gaar. Giet daarna het water af en zet afgedekt opzij.

  3. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Spoel de zwarte bonen in een vergiet goed af onder de kraan. Verhit bakolie in een koekenpan en bak het vegan gehakt voor 3 minuten. Bak de ui, knoflook en zwarte bonen voor 3 minuten mee. Breng op smaak met cajunkruiden en peper.

  4. Snijd de maiskorrels van de maiskolf. Was de tomaat en snijd in blokjes. Snijd de avocado door de helft, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Snijd in plakjes of blokjes.

  5. Verdeel alle ingrediënten in groepjes over de kommen. Of hussel alles door elkaar.




Tip: Lekker met verse koriander en Jalapeño peper!



Meer weten over het vegetarische Ekomenu?

In Mijn Persoonlijke Menu van Ekomenu kies je jouw leefstijl (bijvoorbeeld vegetarisch of vegan), geef je aan hoeveel maaltijden je wilt bestellen, voor hoeveel personen en kies je zelf je recepten (Ekomenu heeft wekelijks zo'n 10 vegetarische recepten). Vervolgens koopt Ekomenu alles 100% biologisch in en brengen alles bij jou thuis. Bezorging is gratis. Binnen 20-30 minuten staat jouw maaltijd op tafel!


En hier is nog meer goed nieuws: gebruik de code 50HVEGA en ontvang direct 50% korting op jouw eerste maaltijdbox. Klik hier om jouw eerste box te bestellen! Waarom zou je nog wachten? Je bent dan verzekerd van zorgeloos, gezond en 100% biologisch eten, direct bij jou thuis bezorgd. Zeker de moeite van het proberen waard!


Hoe duurzaam is dit recept? Lees het hieronder of bezoek de site: FoodFootprint

Klimaatimpact (CO2): 1,24 kg per persoon
Beoordeling: Dit is een duurzaam recept: de CO2 impact van dit recept is 48% lager dan de impact van een gemiddelde warme maaltijd in Nederland.
Water: 152,21 Liter
Land: 1,19 m2*jaar

Heb jij dit recept van Ekomenu gemaakt? Ben jij fan van de box of wil je het gaan proberen? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook of Instagram. We zijn heel benieuwd!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.