Vegan mokka-havermout snackrepen
Lauren Kreijger

Vegan mokka-havermout snackrepen

zaterdag 20 juni 2020
Vandaag hebben wij een heerlijk veganistisch recept voor jullie: no-bake vegan mokka-havermout snackrepen. Perfect voor die dagen dat je wel wat extra energie kunt gebruiken. Een gezond, vullend, makkelijk vegan recept wat ook nog eens on-wijs lekker is! Ga jij voor deze repen wanneer je een energy boost kan gebruiken?

Ingrediënten
Voor 12 vegan mokka-havermout repen
20 el havermout
4 el chiazaad
6 tl oploskoffie
3 el cacaopoeder
3 bananen
3 el pindakaas
snufje zeezout

Topping
2 tl oploskoffie
2 tl cacaopoeder

Bereidingswijze

  1. Doe havermout, chiazaad, oploskoffie en cacaopoeder in een blender en vermaal kort. Je wilt een ietwat grove structuur. Doe het mengsel in een kom.

  2. Prak de bananen fijn en voeg deze samen met de pindakaas en een snufje zout toe aan de kom. Meng met een vork door elkaar.

  3. Beleg een bakblik met een bakpapiertje en schep het mengsel erin. Druk aan met je handen of de bolle kant van een lepel.

  4. Meng voor de topping twee theelepels oploskoffie en twee theelepels cacaopoeder in een kommetje. Verspreid met behulp van een zeef het poeder over het bakblik.

  5. Zet het bakblik minimaal een uur in de koelkast.

  6. Snijd de inhoud in repen en je vegan mokka-havermout repen zijn klaar! Geniet ervan!


Tip!
We hebben nog veel meer lekkere snackrecepten op de website staan. Benieuwd? Neem dan eens een kijkje op deze pagina!

Heb jij dit veganistisch recept gemaakt? Of zijn er andere makkelijke vegan recepten die jij lekker vindt? erras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

 

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

3 Reacties

Hoi, Ik wil graag de mokkarepen maken, maar eh , de oploskoffie, 6 theelepels, bedoel je de korrels op echt koffie ? ( dus korrels oplossen in heet water en dáár 6 theelepels van ? vast bedankt, ( graag reactie via de mail ) gr Janneke

11:43 19 januari 2024

Hi Janneke, Bedankt voor je vraag! Het zijn inderdaad de korrels :-) Succes!

11:43 19 januari 2024

Hoi, ik heb ze gemaakt. De smaak is geweldig, maar het is mega plakkerig (door de banaan en pindakaas) en een goede reep is het dus niet te noemen. Misschien moet er kokosolie door of zo?

11:43 19 januari 2024

Hi, is de pindakaas te vervangen door iets anders? Ik ben er niet zo'n fan van... :). Verder klinkt dit recept heel lekker!

11:43 19 januari 2024

Hoi Lieke, je kunt de pindakaas heel makkelijk vervangen door een andere soort notenboter, zoals een cashew- of amandelvariant!

11:43 19 januari 2024

Hallo, Ik kan mijn vraag niet meer terugvinden, dus nog maar een keer , bedoel je korrels oploskoffie of echt gezette koffie met korrels? Bvd

11:43 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.