Superveg: bloemkoolwings met hete saus
Mariëlle van Stek

Superveg: bloemkoolwings met hete saus

donderdag 21 maart 2019
Buffalo wings zijn een van de meest geliefde snacks in Amerika. Het gezonde en vegetarische alternatief van bloemkool in plaats van kip maakt nu ook zijn intrede! Deze snack wordt steeds populairder, dus hoog tijd om hem zelf te maken! In het kookboek Superveg van Celia Brooks staat dit goddelijke recept voor krokante bloemkoolwings in jasje van cornflakes! Maak er hete saus bij om te dippen en smullen maar!

Ingrediënten
keukenzout
250 g bloemkoolroosjes, zo groot als walnoten, ca. 2-3 cm
100 g cornflakes (het liefst ongezoet en zonder additieven)
zeezout
2 eieren
kokosoliespray of een andere oliespray

Voor de hete saus
1 el kokosolie of extra vergine olijfolie
4 el tomatenketchup
1/2 tl sriracha of een andere hete chilisaus
2 tl appelciderazijn of rijstazijn
1 tl lichte sojasaus
1 kleine knoflookteen, geperst, of 1/2 tl knoflookpoeder

Bereidingswijze
1. Breng in een pan ruim gezouten water aan de kook. Voeg de bloemkoolroosjes toe en blancheer ze 1 minuut. Haal ze uit de pan en spoel ze af onder koud water tot ze zijn afgekoeld. Laat ze goed uitlekken.
2. Verwarm de oven voor tot 200 C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe de cornflakes in een keukenmachine en pulseer tot ze zeer fijne broodkruimels lijken. Schud ze in een ondiepe kom en roer er een flinke mespunt zeezout door.
3. Klop de eieren los in een kleine kom. Wentel elk roosje eerst door de cornflakes, dan door het ei en vervolgens opnieuw door de cornflakes. Leg ze op de bakplaat.
4. Bespray elk stukje bloemkool een paar keer met olie. Bak ze 20 minuten in de oven, of tot de roosjes stevig en knapperig zijn.
5. Maak intussen de hete saus: meng alle ingrediënten in een kleine steelpan en breng al roerend aan de kook. Haal de pan van het vuur, breng op smaak met zout en peper en zet even weg.
6. Zodra de bloemkoolwings klaar zijn, giet je de hete saus in een serveerschaaltje en schep je de wings op een grote schaal. Meteen opeten!

 

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie in een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Superveg
Celia Brooks
Good Cook
€25,95

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

1 Reacties

Gefrituurde bloemkoolroosjes met een jasje van bierbeslag met hete rode saus, favoriet hier.

11:53 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.