Bucatini aglio e olio
Lauren Kreijger

Bucatini aglio e olio

maandag 13 mei 2019
We merken aan onszelf dat we steeds vaker voor een geheel plantaardige maaltijd kiezen. Daar willen we jou ook graag bij helpen! Niet alleen aan vlees, maar ook aan eieren en zuivel kleeft natuurlijk dierenleed. Bovendien is het niet bepaald milieuvriendelijk. We zullen niet altijd helemaal zonder dierlijke producten eten, maar we willen wel laten zien dat het kan! Vandaag delen we het recept voor Bucatini Aglio e Olio!

Dit recept komt uit het boek Vegano Cucino Italiano. Een prachtig kijk- en kookboek van Alberto Musacchio en Malu Simōes met ruim 80 veganistische recepten die binnen 30 minuten op tafel staan. Bucatini is een pasta waar ze met name in Rome goed bekend mee zijn. Het is een soort dikke spaghetti waarvan de binnenkant hol is. Favoriet van kinderen en een favoriet van ons! Vandaag mogen wij het recept delen.

Ingrediënten
Voor 8 personen
100 gr vers broodkruim (of glutenvrij broodkruim)
1 teentje knoflook, geperst
2 el peterselie, grof gehakt
15 teentjes knoflook, in plakjes
1 tl chilipeper, vers of gedroogd
150 ml extra vergine olijfolie
2 el kappertjes, grof gehakt
650 gr bucatini (of lange glutenvrije pasta)
zout
zwarte peper

Bereidingswijze
1. Meng het broodkruim, de geperste knoflook en de helft van de gehakte peterselie in een kommetje. Voeg wat zout en peper toe en zet het opzij.
2. Bak in een grote koekenpan de plakjes knoflook en de chilipeper in de olijfolie tot de knoflook beige is, voeg dan de kappertjes en het broodkruimmengsel toe, meng alles en houd het warm.
3. Kook de pasta in kokend gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking; zorg dat hij al dente is en niet te zacht! Giet de pasta af en doe hem meteen in de pan met de knoflooksaus. Schep alles goed om en voeg de resterende peterselie en zout en peper naar smaak toe. Serveer de bucatini meteen.

Heb jij dit recept of een ander recept uit Vegano Cucino Italiano gemaakt? Wat vond je er van? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Vegano Cucino Italiano
Alberto Musacchio & Malu Simões
ISBN: 9789045219530
Uitgever: Karakter Uitgevers B.V.
Prijs: €19,99



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.