De zomer is hier en dat betekent dat we weer massaal kunnen gaan barbecueën in het park, op het balkon en in de tuin. Wij laten de worstjes, filets en burgers achterwege en laten je zien dat groenten ook een prominente plek op de BBQ verdienen. Wij roepen dit jaar uit tot het jaar van de vegetarische barbecue! Wij delen heerlijke barbecue recepten met groente in de hoofdrol! Vandaag: gepofte zoete aardappel met tofu en pecannoten!
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten
Voor de gekarameliseerde pecannoten
Bereidingswijze
Stap 1
Pers het vocht uit de tofu door het in een theedoek te wikkelen en er wat zwaars op te zetten.
Stap 2
Voeg de tofu met de overige ingrediënten toe aan een keukenmachine en pureer tot een egale massa.
Stap 3
Vorm het tofumengsel tot een staaf en wikkel deze in plasticfolie. Leg het minstens een uur in de koelkast.
Stap 4
Verwarm de oven voor op 175°C. Wanneer de tofu stijver is geworden, verwijder je de plastic folie en bak je deze voor 20 minuten in de oven. Draai halverwege om.
Stap 5
Prik wat gaatjes in de zoete aardappels en wikkel ze in aluminiumfolie. Pof de zoete aardappels tussen de kolen tot ze zacht aanvoelen. De tijd hangt af van de grootte van de zoete aardappel.
Maak ondertussen de gekarameliseerde pecannoten door de olijfolie met de agavesiroop te verhitten in een koekenpan. Voeg de pecannoten en een snufje zout toe en bak vijf minuten. Laat goed afkoelen.
Snijd de gepofte zoete aardappel open, kruimel er wat van de gebakken tofu “geitenkaas” overheen en serveer met de gekarameliseerde pecannoten. Eet smakelijk!
Plantaardig barbecueën met gepofte zoete aardappels met tofu en pecannoten, zo kan het ook! Op zoek naar nog meer plantaardige recepten of producten? Kijk dan op zokanhetook.nu voor meer inspiratie. Heb jij dit recept gemaakt? Of heb jij een ander favoriet barbecuerecept? Deel een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.