Hollandse koolsalade met zeekraal
Miriam Groot

Hollandse koolsalade met zeekraal

maandag 16 augustus 2021
We kunnen weer massaal gaan barbecuen in het park, op het balkon en in de tuin, want het is zomer! Wij laten de worstjes, filets en burgers achterwege en laten je zien dat groenten ook een prominente plek op de BBQ verdienen. Dit jaar wordt het jaar van de vegetarische barbecue. Wij delen heerlijke barbecuerecepten met groente in de hoofdrol! Vandaag: Hollandse koolsalade met zeekraal!



Hollandse koolsalade met zeekraal

Ingrediënten
voor 4 personen
1 kleine spitskool, fijngesneden
100 g zeekraal
1 wortel, geraspt
2 stengels bosui, in ringen
1 appel, in blokjes
30 gram rozijnen
50 gram walnoten, geroosterd
3 el plantaardige mayonaise
3 el citroensap
peper en zout

Bereidingswijze
1. Stoom de zeekraal voor ongeveer drie minuten.
2. Meng de mayonaise met het citroensap in een grote kom. Voeg de overige ingrediënten toe en schep om.
3. Het is het lekkerste als je de koolsalade even laat staan, zodat alle smaken kunnen worden opgenomen. Smakelijk!

Plantaardig barbecueën met een Hollandse koolsalade, zo kan het ook! Op zoek naar nog meer plantaardige recepten of producten? Kijk dan op zokanhetook.nu voor meer inspiratie.

Heb jij dit recept gemaakt? Of heb jij een ander favoriet barbecuerecept? Deel een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

 

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

1 Reacties

Erg lekker!!

11:50 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.