Een omelet zonder eieren? Jazeker! Vandaag laat onze lezer en gastblogger Maartje zien hoe je met behulp van kikkererwtenmeel een heerlijk vegan omeletje in elkaar draait. We zijn erg benieuwd naar dit vegan recept!
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Meng voor de vegan omelet het kikkererwtenmeel met het water, het zout en de kala namak tot al het meel met het water gemengd is. Laat dit mengsel minimaal 30 minuten staan, maar langer is zeker geen probleem.
Stap 2
Was de raapstelen, laat ze uitlekken en snijd ze grof.
Stap 3
Meng de tahin, het citroensap, de agave- of ahornsiroop met 2 eetlepels olijfolie tot een dressing. Breng de dressing op smaak met zout en eventueel extra citroensap.
Stap 4
Roer de azijn, het zuiveringszout en de harissa door het kikkererwtenbeslag.
Stap 5
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Doe een klein scheutje olijfolie in de pan en schenk er het beslag in. Leg een deksel op de pan en laat het beslag op laag vuur stollen.
Stap 6
Draai de ‘omelet’, als de bovenkant droog is en de onderkant mooi goudbruin, om met behulp van het deksel of een bord. Bak de onderkant van de ‘omelet’ ook mooi goudbruin en laat de omelet dan op een bord glijden.
Stap 7
Verdeel de raapstelen en de olijven over de helft van de omelet, besprenkel ze met de tahindressing en wat citroensap en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.
Ga jij deze vegan omelet recept uitproberen? Of zijn er andere plantaardige recepten die jij lekker vindt? Laat het ons weten in de reacties, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.