Poké bowls zijn lekker, fris, gezond, en met de Lassie Voorgestoomde Poké rijst ook nog eens supersnel klaar! Deze kleurrijke bowl is een traditioneel gerecht uit Hawaii. Een Poké bowl bestaat uit een eiwitbron, groente, rijst en een Japanse dressing. Onze favoriet? De vegan poké bowl met voorgestoomde Poké Bowl rijst en tempeh!
Lassie Voorgestoomde Poké Bowl rijst
Deze poké bowl is binnen een handomdraai klaar dankzij de Lassie Voorgestoomde Poké Bowl rijst. Warm de rijst even kort op volgens de instructies op de verpakking, kies een eiwitbron, voeg je favoriete poké bowl toppings toe en maak de poké bowl af met een lekkere dressing of saus. Deze poké bowl is vegan, simpelweg door de vis te vervangen voor tempeh. Je kunt in plaats van tempeh ook tofu gebruiken. Verder kun je de bowl kleur geven met typische poké bowl ingrediënten als sojabonen, radijs, komkommer, avocado en zeewier.
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten
Marinade tempeh of tofu
Dressing
Bereidingswijze
Stap 1
Snijd de tofu of tempeh in reepjes en maak een marinade van de olijfolie, tamari en gember.
Stap 2
Marineer de tempeh/tofu minstens 20 minuten.
Stap 3
Warm de Lassie Voorgestoomde Poké Bowl rijst op volgens de instructies op de verpakking.
Stap 4
Snijd met een juliennesnijder de komkommer in repen, snijd de radijsjes en avocado in plakjes.
Stap 5
Verdeel de Poké Bowl rijst over twee kommen. Verdeel hier vervolgens de slierten komkommer, sojabonen, radijs en avocado over. Schep hier de tempeh/tofu bovenop.
Stap 6
Maak de bowls af met de toppings; kiemen, sesamzaadjes en verse kruiden.
Stap 7
Hak de gember heel fijn. Maak een dressing van de tamari, sesamolie, sap van een halve limoen en de gember. Besprenkel over je poké bowl.
Dit is het favoriete poké bowl recept van Chantal van Feelgoodbyfood! Heb jij deze vegan poké bowl met gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!
Wil jij je groente stomen? Neem dan een kijkje in dit artikel met de beste stoomovens!
Lees ook

- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.