Vegan quiche met asperges en nori
Lauren Kreijger

Vegan quiche met asperges en nori

zaterdag 06 juni 2020
Naar recept

Van begin februari tot eind juni zijn ze volop verkrijgbaar: asperges uit Nederland. Vandaag zetten wij deze lekkere en gezonde groente in het zonnetje met een heerlijk vegan quiche recept. Dit makkelijk vegan recept heb je binnen een handomdraai op tafel staan, maar dat doet niet af van de smaak. De nori geeft deze hartige taart namelijk een leuke twist!

Ingrediënten

Voor

4

personen

Ingrediënten

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Stap 2

Haal de plakjes hartige taart- of bladerdeeg uit de vriezer en laat enkele minuten ontdooien.

Stap 3

Vet in de tussentijd een springvorm in met wat olijfolie.

Stap 4

Snijd 2 cm van de uiteinden van de asperges en snijd ze doormidden. Spoel ze onder de kraan schoon. Breng een laag water aan de kook en laat hierin de asperges 3-5 minuten op een wat lager vuur koken. Giet de asperges hierna af.

Stap 5

Maak de vulling van de vegan quiche: laat de tofu uitlekken en wikkel hem in een theedoek. Pers zoveel mogelijk vocht uit de tofu. Doe de tofu samen met de kruiden, tarwebloem, sojamelk en verkruimelde norivellen in een blender. Vermaal tot een gladde massa.

Stap 6

Doe het tofumengsel in een kom en schep hier de asperges doorheen.

Stap 7

Beleg de springvorm met het bladerdeeg en giet hier de vulling in voor de vegan quiche.

Stap 8

Schuif de springvorm voor 40 minuten in de oven. Laat de vegan quiche nog even afkoelen voordat je hem aansnijdt. Geniet van dit veganistisch recept!

Ben jij aan de slag gegaan met dit veganistisch recept? Of heb je een ander plantaardig recept geprobeerd? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook of Instagram. We zijn heel benieuwd!  

Lees ook

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.