Shredded tofu
Het raspen van tofu is een geweldige manier om tofu te bereiden. Door tofu te versnipperen in plaats van in blokjes te snijden, krijgt het gerecht een interessante textuur en wordt het gemakkelijker om de smaken op te nemen. Om het goed te kunnen raspen is het van belang dat je begint met het uitlekken en droogdeppen van de tofu, om zo het overtollig vocht te verwijderen.
Bovendien kan shredded tofu de smaken van sauzen en kruiden beter absorberen, omdat het meer oppervlakte heeft dan blokjes tofu. Dit maakt je gerecht alleen maar nog smaakvoller en dus lekkerder! Het is gelukkig een vrij eenvoudige techniek en een geweldige toevoeging aan dit recept!
Koken met seizoensgroenten
Voor dit recept gebruiken we vandaag recepten uit het seizoen. Groenten uit mei: paksoi en wortels. Je kunt dit gerecht altijd aanpassen naar groenten die op het moment van bereiden in het seizoen zijn! Als je andere seizoensgroenten wil gebruiken, let dan vooral op de structuur van de groenten. Paksoi, ook bekend als Chinese kool, heeft een milde, licht pittige smaak en knapperige textuur, waardoor het ideaal is voor roerbakgerechten, soepen of zelfs salades. Wat betreft wortels, deze veelzijdige groente is lekker zoet en sappig, waardoor ze zowel rauw als gekookt kunnen worden genoten.
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten voor de shredded tofu
Ingrediënten voor de rijstbowls
Ingrediënten voor de pinda-limoendressing
Hoe maak je deze vegan rijstbowls met shredded tofu?
Stap 1
Dep de tofu droog met een stuk keukenpapier en rasp in dunne reepjes. Doe de tofureepjes in een kom, voeg de rest van de ingrediënten voor de shredded tofu toe en hussel het geheel door elkaar.
Stap 2
Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking.
Stap 3
Verhit zonnebloemolie in een koekenpan op hoge temperatuur en bak de tofu 10 minuten of totdat deze knapperig is geworden. Kook ondertussen de peulen 2-3 minuten in ruim kokend water, giet af en zet apart.
Stap 4
Verhit opnieuw zonnebloemolie in een koekenpan op hoge temperatuur en bak hierin de paksoi 3 minuten met de binnenkant naar beneden.
Stap 5
Knijp de helft van de limoen uit in een kom en snijd de andere helft in partjes. Meng alle ingrediënten voor de pinda-limoen dressing in een kom.
Stap 6
Verdeel de rijst, paksoi, winterpeen, peultjes en shredded tofu over vier kommen. Garneer met de gehakte cashewnoten, de limoenparten en de pinda-limoen dressing en serveer direct.
Heb jij je tofu al eens geraspt? Of heb je een ander lievelingsrecept met shredded tofu?
Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram! We zijn benieuwd.
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.