Vegan roze koek
Karlijn Swaen

Vegan roze koek

dinsdag 22 augustus 2023
Naar recept

Ben jij fan van bakken? Dan hebben we hebben iets speciaals voor je - dit verrukkelijke recept voor een vegan roze koek! En waarom vegan? Omdat het goed is voor ons, de dieren en de planeet! Dit recept komt uit het kookboek 'Heel Holland bakt vegan' van Enzo Pérès-Labourdett, winnaar van Heel Holland Bakt 2022. Met elke hap van deze roze koek geniet je niet alleen van een heerlijke traktatie, maar draag je ook bij aan een blije, groenere wereld. Dus duik mee de keuken in en leer hoe je deze koek vegan maakt!

Ingrediënten

Voor

4

personen

Ingrediënten

voor de roze fondant

Bereiding

Stap 1

Vet zes gladde tartelettes-vormpjes in met wat olie. Verwarm de oven voor op 180 °C.

Stap 2

Klop met een garde de yoghurt, amandelextract en poedersuiker door elkaar. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe en klop tot je geen klontjes meer ziet. Vul de tartelettevormpjes tot twee derde met het beslag en bak 20 tot 25 minuten. Zet de vormpjes met biscuit direct op het aanrecht en bedek ze met een vel bakpapier en een bakplaat. Zo worden je gerezen koeken mooi plat en zullen ze echt op roze koeken lijken. Laat de koeken goed afkoelen voordat je de bakplaat verwijderd en ze uit de vormen lost.

Stap 3

Maak je hand goed nat en haal daarmee, al scheppend, het fondant uit de verpakking. Warm het fondant au bain-marie op tot 37 °C. Let op dat het niet warmer wordt want dan slaat je fondant dof uit. Meng met een spatel het rozenwater en kleurstof door de fondant. Lepel een flinke klodder fondant op je roze koek en smeer dit uit zodat de koek mooi bedekt is. Laat het teveel aan fondant terug in de pan druipen en haal vervolgens een schone vinger langs de rand van de koeken om druipers te voorkomen. Prik eventuele luchtbelletjes met een cocktailprikker door zodat ze een mooie egale laag krijgt. Laat het fondant ongeveer 30 minuten uitharden voordat je de vegan roze koek eet. 

Heb jij al eens eerder zelf een vegan roze koek gebakken? Of heb je dit recept uit 'Heel Holland bakt vegan' geprobeerd? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram! Wij zijn benieuwd.

Heel Holland bakt vegan
Bol.com | Libris
Enzo Pérès-Labourdette
27,99 | Kosmos Uitgevers

Lees ook

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.