Vegan stamppot met Aziatische twist
Miriam Groot

Vegan stamppot met Aziatische twist

dinsdag 13 maart 2018
Eerlijk is eerlijk: een echte oer-Hollandse stamppot kan soms best saai zijn. Deze vegan stamppot met een Aziatische twist is in ieder geval alles behalve saai! Het klinkt misschien wat gek: sojasaus, shiitake en zeewier in je stamppot, maar de shiitake in dit koolhydraatarme gerecht is een geweldige vleesvervanger. De knapperige zeewier ‘bacon’ maakt het helemaal af. Het recept vind je hier!

Wat heb je nodig?
voor 4 personen
1 knolselderij
2 pastinaken
scheutje kokosmelk
2 eetlepels sesamolie
200 gram shiitake
1 rode peper
4 baby paksoi of 1 grote
3 eetlepels sojasaus
100 gram taugé
2 bosuitjes
1 eetlepel sesamzaadjes, geroosterd
zout en peper naar smaak
optioneel: zeewier ‘bacon’ (knapperig zeewier gebakken in een dun laagje olie)

Hoe maak je het?
Schil de knolselderij en pastinaak en snijd in gelijke stukjes. Kook deze in 10-15 minuten gaar. Was de paksoi en snijd de onderkant ervan af. Snijd de peper fijn en paksoi en shiitake in reepjes. Verhit de sesamolie in een pan en bak de shiitake, paksoi en rode peper. Voeg na drie minuten de sojasaus toe en de taugé toe. Bak nog twee minuten mee. Stamp of mix de knolselderij en pastinaak fijn en voeg hier een scheutje kokosmelk aan toe. Schep de shiitake, peper, paksoi en taugé er doorheen. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Serveer de stamppot met bosuitjes, sesamzaad en eventueel zeewier ‘bacon’ voor een crunch.

Heb jij deze stamppot gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Twitter of Instagram. We zijn benieuwd!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

3 Reacties

was lekker we hebben echt zitten snoepen, terwijl het voor mij om te koken een experiment (was) is. ga ik vaker koken. grt. jack

12:02 19 januari 2024

Hi Jack, Wat fijn om te horen dat het lekker was! Lieve groet, Jitske

12:02 19 januari 2024

is dit cultural appropriation

12:02 19 januari 2024

Lijkt me een heerlijk recept en ik ga het vanavond maken. Bedankt voor het posten.

12:02 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.