Vegan Thaise gele curry met bloemkool en spinazie
Lieske van der Waals

Vegan Thaise gele curry met bloemkool en spinazie

vrijdag 12 oktober 2018
Naar recept

Vandaag staat er een vegan Thaise gele curry met bloemkool en spinazie op het menu. Ken jij curry al? Vaak is curry een gekruid, sausachtig gerecht dat wordt gekookt in een Aziatische stijl. Hierin heb je vele varianten, waarmee je eindeloos kunt variëren. Zo kan je makkelijk talloze vegan recepten maken! Nadat je een currypasta hebt gemaakt, kun je toppings naar keuze toevoegen. Lekker gezond met veel groenten: curry!

Ingrediënten

Voor

4

personen

Voor 4 porties vegan Thaise gele curry

Voor de vegan Thaise gele currypasta:

TIP De gedroogde kikkererwten moeten 10 uur van tevoren wellen. Heb je hier geen tijd voor? Gebruik dan kikkererwten uit blik of pot. Spoel deze wel even af voordat je deze aan de curry toevoegt.

Hoe maak je vegan Thaise gele currypasta?

Stap 1

Snijd de uiteinden van het citroengras, verwijder het buitenste stugge laagje en stamp met het heft van een koksmes of een vijzel een paar keer op de stengel.

Stap 2

In een vijzel of keukenmachine maal je alle ingrediënten fijn, net zo lang tot de ingrediënten aan elkaar blijven plakken en er een pasta ontstaat.

Hoe maak je deze vegan Thaise gele curry met bloemkool en spinazie?

Stap 1

Spoel de kikkererwten schoon met koud water. Wel de kikkererwten minimaal 10 uur in koud water. Kook de kikkererwten vervolgens in 50 minuten gaar in ruim water zonder zout. Het zout kan er namelijk voor zorgen dat de buitenkant hard blijft. Giet af, laat afkoelen en zet apart tot gebruik.

Stap 2

Snijd de bloemkool in roosjes. Kook de bloemkoolroosjes in een pan met ruim kokend water in ongeveer 8 minuten gaar.

Stap 3

Verwarm 3 eetlepels olie in een wokpan. Wanneer deze is opgewarmd, voeg je currypasta toe. Pas op dat de currypasta niet aanbakt. Voeg de kokosmelk na 3 minuten toe aan de pan met de currypasta.

Stap 4

Voeg de gekookte bloemkoolroosjes toe aan het curry-kokosmelkmengsel. Voeg ook de spinazie en de kikkererwten toe. Laat het geheel 5 minuten koken, tot de spinazie geslonken is door de hitte.

Stap 5

Verhit ondertussen een kleine pan met 1 eetlepel olie. Bak hierin de tempehblokjes krokant. Voeg deze direct toe aan de curry en serveer.

Smakelijk!

Heb jij dit plantaardig recept gemaakt? Of zijn er andere vegan curry recepten die jij lekker vindt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

1 Reacties

De curry is veel te knoflokerig en tempeh is echt niet lekker. De smaken bij elkaar kloppen ook niet. Kortom: een miss op alle fronten

11:56 19 januari 2024

Hoi Floris, wat jammer dat deze curry niet jouw smaak is! Persoonlijk zijn wij dol op tempeh, maar je moet er van houden, het is een erg typische structuur.

11:56 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.