Vegan Thaise groene curry ramen
Vince Fajardo

Vegan Thaise groene curry ramen

donderdag 27 februari 2025
Naar recept
Vandaag staat er weer een vegan recept op het menu: Thaise groene curry ramen. Ken jij ramen al? Ramen is noedelsoep waarbij de bouillon en de toppings erg belangrijk zijn. Hierin heb je vele varianten, waarmee je eindeloos kunt variëren. Daarom kan je er een hoop veganistische recepten mee koken. Nadat je de bouillon hebt gekookt, krijg je een intense smaak waardoor je weinig kruiden hoeft toe te voegen. Dat is pas een makkelijk vegan recept! Lekker, gezond en een gerecht boordevol verse groenten: Thaise groene curry ramen!

Thaise groene curry


Thaise groene curry is een iconisch Thais gerecht. Thailand staat bekend om zijn rijke culinaire traditie, en curry speelt daarin een hoofdrol. Het land heeft een enorme variëteit aan curry's, van rode en gele curry, tot minder bekende varianten zoals massaman en pannaeng curry. Elke regio heeft zijn eigen unieke smaken en ingrediënten, maar de Thaise groene curry is een van de meest iconische.

Ingrediënten

Voor

4

personen

Ingrediënten voor de curry

Toppings voor de vegan ramen

Bereidingswijze

Stap 1

Breng de bouillon aan de kook. Voeg de kokosmelk, currypasta en gember toe.

Stap 2

Zet ondertussen een pan kokend water op en blancheer hierin de sperziebonen en paksoi.

Stap 3

In de pan waar je de groenten geblancheerd hebt, kook je de noedels in 1 minuut gaar. Kijk voor de zekerheid ook even op de verpakking, niet alle noedels hebben dezelfde kooktijd.

Stap 4

Maak de borden op door de noedels in het midden van het bord te leggen met de sperziebonen, paksoi, wortels, Thaise basilicum en koriander. Giet hier voorzichtig de bouillon bij. Naar smaak kun je crispy chili oil toevoegen aan je vegan ramen soep. Geniet van deze heerlijke vegan Thaise groene curry ramen!

Heb jij dit plantaardig recept gemaakt? Of zijn er andere makkelijke vegan recepten die jouw favoriet zijn?

Laat het ons weten via een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.