Vegan Turkse pizza
Enza Bom

Vegan Turkse pizza

zondag 18 augustus 2024
Naar recept
Deze vegan Turkse pizza is een heerlijke plantaardige variant op de klassieke "lahmacun," vol van smaak en perfect voor een snelle, voedzame maaltijd. Met een kruidige gehaktmix van vegan gehakt en een frisse combinatie van tomaat, komkommer en rode kool, is deze pizza geweldig in balans tussen hartig en verfrissend. Afgewerkt met een romige knoflooksaus op basis van sojayoghurt, is dit gerecht zowel smaakvol als volledig veganistisch.

Lahmacun, oftewel Turkse pizza


Lahmacun, oftewel Turkse pizza, is een dunne, knapperige flatbread belegd met een gekruide mix van gehakt, tomaten en kruiden. Dit populaire gerecht uit de Turkse keuken wordt vaak opgerold en geserveerd met verse groenten en een scheutje citroensap, waardoor het zowel smaakvol als verfrissend is. Vandaag maken wij zelf een vegan variant!


Ingrediënten

Voor

4

personen

Voor de Turkse pizza

Voor de vegan gehaktmix

Voor de plantaardige knoflooksaus

Bereidingswijze vegan Turkse pizza

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Stap 2

Meng alle ingrediënten voor de gehaktmix in een keukenmachine of met de hand in een kom. Breng op smaak met zout en peper. Leg de wrap op een bakpapiertje en besmeer hem met passata. Laat een klein randje aan de buitenkant vrij. Verdeel het gehaktmengsel over de wrap en bak hem ongeveer 4 minuten in de oven. Let op dat de wrap niet knapperig wordt want deze moet nog gerold worden

Stap 3

Meng de ingrediënten voor de knoflooksaus in een kom en breng op smaak met zout en peper.

Stap 4

Beleg de Turkse pizza met de toppings, rol hem op en schep de knoflooksaus eroverheen. Dit is verantwoord genieten!

Heb jij deze vegan Turkse pizza gemaakt?

Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

1 Reacties

Opzich lekker maar zou zelf vegan strooi kaas er over heen gooien, dat is wel een must en heerlijk als het mee de oven in gaat. Oh en pas op niet te veel peterselie er in gooien haha oeps.

18:28 29 augustus 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.