Vegan Vibes: fajitabowl met avocadosaus
Lauren Kreijger

Vegan Vibes: fajitabowl met avocadosaus

woensdag 04 maart 2020


Vegan Vibes is het derde boek van diëtist Lisa Steltenpool waarin zij wederom laat zien dat plantaardig eten helemaal niet zo lastig hoeft te zijn. In dit boek vind je onderbouwde voedingsinspiratie, praktische handvatten en natuurlijk een hele lading aan heerlijke recepten. Vandaag delen wij het recept van een fajitabowl met avocadosaus!

Ingrediënten
Voor 2 personen
45 minuten bereidingstijd


400 g zoete aardappelen

1 rode ui

1 rode paprika

1 gele paprika

1-2 el olijfolie

2 el Mexicaanse kruidenmix

1 blik linzen à 400 g

1 avocado

sap van 1⁄2 limoen

1 teentje knoflook
handje verse koriander
peper en zout naar smaak


Bereidingswijze


  1. Verwarm de oven voor op 220 °C en leg een bakplaat bekleed met bakpapier klaar.

  2. Snijd de ongeschilde zoete aardappelen in lange parten. Snijd de ui en paprika’s in reepjes. Meng de gesneden groenten met de olijfolie en kruiden.

  3. Leg de groenten op de bakplaat en bak 30-40 minuten in de oven. Laat de linzen uitlekken. Schep de groenten halverwege om en voeg dan ook de uitgelekte linzen toe.

  4. Doe voor de avocadosaus het vruchtvlees van de avocado in een keukenmachine met het limoensap, de knoflook en koriander en mix glad. Breng op smaak met peper en zout.

  5. Verdeel de groenten en linzen over twee borden. Voeg de avocadosaus toe en breng eventueel extra op smaak met peper en zout.


Tip!
Heb je geen keukenmachine? Je kan de avocadosaus ook maken met een staafmixer, vijzel of door alles heel klein te snijden en vervolgens te prakken.

Heb jij dit recept of een ander recept uit Vegan Vibes gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!



Vegan Vibes
Lisa Steltenpool
Fotograaf: Saskia Lelieveld
Uitgever: Lev.
ISBN: 9789400511569
Prijs: €24,99




Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

3 Reacties

Heerlijk recept! Voeg er nog knoflook aan toe bij de groente en voor de avocadosaus voeg ik nog cremefraiche toe. Heb net ff wat meer saus.

11:45 19 januari 2024

Erg lekker, doe er nog wat chilivlokken over heen en een paar kerstomaatjes erbij en het is helemaal af. In de avocadodip voeg ik ook nog wat kerstomaat toe voor een iets zuurdere smaak.

11:45 19 januari 2024

Heerlijk recept. Makkelijk ook!

11:45 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.