Vandaag staat er weer een vegan recept op het menu: Vietnamese Pho. Ken jij Pho al? Pho is een veganistische noedelsoep uit Vietnam. Hierin heb je vele varianten, waarmee je eindeloos kunt variëren. Nadat je de bouillon hebt gekookt, krijg je een intense smaak waardoor je weinig kruiden hoeft toe te voegen. Lekker gezond met veel groenten: Vietnamese Pho!
Het aller-lekkerste is natuurlijk om dit veganistisch recept in het land van herkomst te proeven want eerlijk is eerlijk, dat zou de authentieke Vietnamese Pho helemaal af maken. Tip! Vergeet voor je volgende Vietnam reis ook niet op tijd je visum aan te vragen. Of je nu een maand of een jaar naar Vietnam gaat, of van plan bent om een rondreis door Zuidoost Azië te maken, regel eerst je Visum Vietnam!
Ingrediënten
Voor
personen
Bouillon:
Toppings:
Bereidingswijze
Stap 1
Breng de bouillon aan de kook. Pluk de blaadjes van de koriander en snijd de stengels fijn. Voeg de korianderstengels en blaadjes met de knoflook, gember en de rode peper toe aan de bouillon.
Stap 2
Voeg ook de witte peper, sojasaus en rijstazijn toe aan de bouillon. Laat de bouillon minimaal 45 minuten pruttelen op laag vuur.
Stap 3
Blancheer in een pan met kokend water de selderij, peultjes en paprika. Giet deze daarna af met koud water.
Stap 4
Kook de rijstnoedels gaar in de bouillon, volg hiervoor de instructies van de verpakking, de ene noedels zijn namelijk de andere niet.
Stap 5
Maak de borden op door de rijstnoedels in het midden van het bord te leggen met de selderij, wortel, peultjes en paprika. Giet hier voorzichtig de bouillon bij. Garneer met de limoenpartjes en korianderblaadjes.
Smakelijk!
Heb jij dit plantaardig recept gemaakt? Of heb jij een ander makkelijk vegan recept geprobeerd? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!
Lees ook

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
2 Reacties
een vriendin en ik hebben dit gister klaargemaakt en we vonden het allebei echt fantastisch lekker! Ik heb vaker pho gemaakt, maar nog nooit was die zo lekker als deze! dankjewel voor het recept
11:57 19 januari 2024Hi Jenneke, wat leuk om te horen dat jullie zo enthousiast zijn over de pho!! Graag gedaan :-)
11:57 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Ik denk dat je een beetje in de war bent. Dit is gewoon een groentesoepje.
11:57 19 januari 2024Jammer dat jij het niet ziet als Vietnamese Pho, dit was onze versie die we lekker en makkelijk vonden! Hartelijke groet, Mariëlle
11:57 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.