'Veganista - de Italiaanse plantaardige keuken' is het eerste kookboek van Luna Trapani, jonge eigenaresse van restaurant Spritz in Antwerpen. Met dit boek wil Luna laten zien dat de Italiaanse keuken zich prima leent voor een plantaardige levensstijl. En dat geloven wij zeker! Dat is waarom wij een van haar recepten met jullie delen: Siciliaanse auberginestoofschotel! Wil je meer weten over dit boek? Klik dan hier voor onze review.
Ingrediënten
Voor 3-4 personen
1 el olijfolie
2 uien, in halve ringen
3 grote knoflooktenen, gesnipperd
4 grote bleekselderijstengels, fijngehakt
1 tl zout
2 grote aubergines, in blokjes
450 g tomatensaus
30 g kappertjes
90 g zwarte en groene olijven, fijngehakt
65 g pijnboompitten, geroosterd
3 el agavesiroop
1 handje fijngehakt vers basilicum
Bereidingswijze
Tip! Dit gerecht wordt nog smakelijker als je het een nacht laat staan.
Heb jij dit recept ook gemaakt? Of een ander recept uit Veganista? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!
PS. Wil jij blijvend minder vlees eten en vaker vegetarisch, maar lukt het je niet om je eetpatroon te veranderen? Of heb je een vriend(in) die hulp kan gebruiken? Koop dan nu onze online cursus vleesminderen in 15 dagen! Je krijgt 5 euro korting met code DEHIPPEVEGETARIER. Na de cursus geniet je gegarandeerd van een nieuw eetpatroon!
Veganista
Luna Trapani
Uitgever: Terra
EAN: 9789089898463
Prijs: €25,99
Ingrediënten
Voor 3-4 personen
1 el olijfolie
2 uien, in halve ringen
3 grote knoflooktenen, gesnipperd
4 grote bleekselderijstengels, fijngehakt
1 tl zout
2 grote aubergines, in blokjes
450 g tomatensaus
30 g kappertjes
90 g zwarte en groene olijven, fijngehakt
65 g pijnboompitten, geroosterd
3 el agavesiroop
1 handje fijngehakt vers basilicum
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Voeg de ui, knoflook en bleekselderij toe, als de olie heet is. Breng op smaak met het zout en bak dit alles glazig. Doe de aubergine erbij en bak in 2 minuten goudbruin.
- Voeg de tomatensaus en een scheut water toe. Laat het mengsel 15-20 minuten koken of totdat alle groenten gaar zijn. Doe de kappertjes, olijven, pijnboompitten en agavesiroop erbij en laat goed doorwarmen. Haal de pan van het vuur en roer het verse basilicum erdoor.
Tip! Dit gerecht wordt nog smakelijker als je het een nacht laat staan.
Heb jij dit recept ook gemaakt? Of een ander recept uit Veganista? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!
PS. Wil jij blijvend minder vlees eten en vaker vegetarisch, maar lukt het je niet om je eetpatroon te veranderen? Of heb je een vriend(in) die hulp kan gebruiken? Koop dan nu onze online cursus vleesminderen in 15 dagen! Je krijgt 5 euro korting met code DEHIPPEVEGETARIER. Na de cursus geniet je gegarandeerd van een nieuw eetpatroon!
Veganista
Luna Trapani
Uitgever: Terra
EAN: 9789089898463
Prijs: €25,99
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
3 Reacties
voortreffelijk,een aanrader voor een ieder
21:56 16 mei 2024Hi Ben, Goed om te lezen! We hopen dat je er nog vaak van zal genieten. Liefs, Karlijn
11:09 22 mei 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Mmmm.. ik vond hem erg lekker!
11:40 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Denk dat ik de aubergine de volgende keer rooster. Vond het niet echt een top recept helaas
11:40 19 januari 2024Beste Chrissie, Wat jammer om te horen! Kan gebeuren natuurlijk en wellicht dat het roosteren van de aubergine een betere bereiding is. :-) Succes! Groetjes, Daniëlle
11:40 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.