Salades zijn de ultieme uitkomst als je snel iets op tafel wilt zetten, en je maakt hiermee ook nog eens een gezonde keuze! Met het warme weer heb je niet altijd zin in een zware, vullende maaltijd. Een salade kan je helemaal naar eigen smaak en voorkeur samenstellen, lekker licht en easy! Om jullie inspiratie te geven voor zomerse gerechten, delen wij vandaag een heerlijk voedzaam recept voor een vega caesar salade.
Ingrediënten
Voor 4 personen
4 kleine of 1 grote romaine sla
1 komkommer
2 meergranenbroodjes (om croutons van te maken)
4 eieren
200 g kikkererwten
80 g snippers Parmezaanse kaas
2 el olijfolie
Voor de dressing
sap van 1 citroen
1 el extra vergine olijfolie
1 teen knoflook (fijngehakt)
2 tl mosterd
2 el mayonaise
2 el crème fraîche
peper en zout
Bereidingswijze
Heb jij deze caesar salade gemaakt? Laat het ons weten via een reactie op de website of via Facebook of Instagram. Wij zijn benieuwd!
Ingrediënten
Voor 4 personen
4 kleine of 1 grote romaine sla
1 komkommer
2 meergranenbroodjes (om croutons van te maken)
4 eieren
200 g kikkererwten
80 g snippers Parmezaanse kaas
2 el olijfolie
Voor de dressing
sap van 1 citroen
1 el extra vergine olijfolie
1 teen knoflook (fijngehakt)
2 tl mosterd
2 el mayonaise
2 el crème fraîche
peper en zout
Bereidingswijze
- Kook de eieren 7 à 8 minuten in een steelpannetje. Snijd de broodjes in blokjes, in gewenste grootte voor de croutons. Verhit een koekenpan met 2 eetlepels olijfolie en bak de blokjes knapperig tot croutons. Schud de pan regelmatig om verbranding te voorkomen.
- Laat de kikkererwten uitlekken en snijd de komkommer in halve maantjes.
- Voor de dressing meng je het citroensap, de olijfolie, geperste knoflook, mosterd, mayonaise, crème fraîche en peper en zout.
- Pel de eieren en snijd deze in kwartjes.
- Scheur de salade in stukken en verdeel deze over 4 borden of doe in een grote kom. Verdeel daarna de komkommer, kikkererwten en de eieren over de sla.
- Verdeel als laatste de croutons, Parmezaanse kaas en de dressing over de salade.
Heb jij deze caesar salade gemaakt? Laat het ons weten via een reactie op de website of via Facebook of Instagram. Wij zijn benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.