Vegetarische gele curry met kikkererwten
Karlijn Swaen

Vegetarische gele curry met kikkererwten

zondag 15 september 2024
Naar recept
Een verwarmende en voedzame curry voor regenachtige en koude dagen waar zelfs vleesetende familie of visite blij van wordt! De sperziebonen, tomaatjes en kikkererwten zorgen voor de voldoende groente en samen met de rijst voor een goed voedzame maaltijd. Dit recept voor een kikkererwten curry is er zeker eentje om voor te schotelen!

Gele curry


Gele curry is een populaire curry uit de Thaise keuken. De kenmerkende gele kleur komt van kurkuma, dat het gerecht zowel zijn kleur als een kruidige smaak geeft. Gele curry is meestal niet zo heel pittig en kan daarom perfect gegeten worden door jouw vrienden die niet tegen pittig eten kunnen.

Kikkererwtencurry


We voegen al een hele lange tijd kikkererwten toe aan onze curry recepten. Niet alleen omdat we het heel lekker vinden, maar ook omdat het een hele makkelijke manier is om wat meer eiwitten binnen te krijgen! Hieronder nog wat meer voordelen van kikkererwten in je curry:




  1. Textuur: Kikkererwten voegen soms iets meer bite toe aan curry recepten. Je kunt ze wat krokant bakken of gewoon omgespoeld toevoegen. Maar net welke textuur jij wilt!




  2. Smaak: Hoewel kikkererwten van zichzelf vrij mild van smaak zijn, nemen ze de smaken van de curry goed op. Ze absorberen de kruiden en specerijen, waardoor elke hap vol smaak is.




  3. Voedingswaarde: Kikkererwten zijn een geweldige bron van eiwitten en vezels, waardoor ze een vullende en gezonde toevoeging zijn.



Ingrediënten

Voor

4

personen

Ingrediënten voor de kikkererwtencurry

Zo maak je de vegetarische curry met kikkererwten

Stap 1

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de topjes van de sperziebonen en halveer ze. Halveer de cherrytomaten. Snipper de ui en snij de knoflook en gember fijn. 

Stap 2

Fruit de ui en knoflook in wat olie. Voeg de gember toe en laat dit bakken tot het begint te geuren. Vervolgens voeg je het zakje curry toe en bak circa 1 minuut mee. Schenk daarna de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Voeg de boontjes toe en laat deze in circa 10 minuten gaar sudderen. Voeg de laatste 3 minuten de cherrytomaten en kikkererwten toe. Als je de curry wat kruidiger wilt kun je nog 2 theelepels kurkuma toevoegen.

Stap 3

Breng de curry op smaak met wat peper en zout, en garneer aan tafel met koriander. Serveer de curry met rijst.

Heb jij de vegetarische curry met kikkererwten gemaakt?

Verras ons dan met jouw creatie op Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Op zoek naar nog meer vegetarische curry's? Probeer eens dit recept voor een Indiase curry met paneer! Of neem een kijkje in dit lijstje om nog meer curry recepten te vinden met de meest uiteenlopende ingrediënten!

Lees ook

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

9 Reacties

Gisteren gemaakt en was heerlijk

21:45 14 juli 2024

Super gerecht. Eerste vleesloos gerecht gemaakt. Ivm gezondheid willen we overstappen op vegetarisch. Gaan nu een periode zonder vlees eten en kijken hoe we ons voelen. Dit eerste gerecht was heerlijk.

17:38 30 april 2024

Hi Sylvia! Lekker bezig!! We hebben nog een heel scala aan andere hele lekkere recepten. Laat je ons weten als je een ander recept geprobeerd hebt? Liefs, Karlijn

10:33 02 mei 2024

Het was altijd mogelijk om de recepten uit te printen. Waarom is dat nu niet meer mogelijk bij deze nieuwe pagina indfeling?

11:38 11 februari 2024

Hi Lodewijk, dank voor je reactie! Daar zijn we mee bezig. Groetjes, Saar

11:39 13 februari 2024

ook zonder zout en pepper heerlijk, top gerecht

12:10 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.